Boskalis versterkt subsea services met twee grote DSV-schepen

28 november 2017
Boskalis versterkt subsea services met twee grote DSV-schepen

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft zijn propositie op het gebied van subsea services versterkt door de toevoeging van twee grote DSV-schepen (Diving Support Vessels). Een belangrijk onderdeel van het begin dit jaar opgestelde Corporate Business Plan 2017-2019 was gewijd aan het versterken en uitbreiden van de Boskalis subsea dienstverlening. Met deze toevoeging wordt de bestaande positie op het gebied van inspectie, reparatie en onderhoud van onderzeese offshore installaties, pijpleidingen en kabels versterkt. Daarnaast wordt het fundament gelegd voor een uitbreiding op het gebied van subsea contracting, installatie en SURF (Subsea Umbilicals, Risers & Flowlines). Hiermee wordt ingezet op een verdere groei in dit segment van de offshore energy markt in de regio's Noordwest-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Boskalis heeft met de bondholders van de twee voormalige Harkand schepen overeenstemming bereikt. Boskalis heeft de DSV Atlantis gekocht voor circa USD 60 miljoen en heeft een driejarige bare boat charter afgesloten voor het zusterschip de Da Vinci met een eerste optie op eventuele koop. De schepen zijn in 2011 in de vaart genomen, zijn voorzien van twee bells voor saturatieduikwerk tot een diepte van 300 meter en beschikken over een accommodatie voor 120 man.

Bron foto: Boskalis

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.