Drechtstreek maakt SVW blij

04 december 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek maakt SVW blij

PAPENDRECHT - De vreugde bij SVW was groot na het behalen van het eerste wedstrijdpunt van de competitie. Het gehavende elftal dat maar liefst zeven basisspelers miste slaagde er in om Drechtstreek op een 0-0 gelijkspel te houden. Door een goed werkende tactiek van coach Frans Ceton jr behaalde het keihard werkende elftal zijn eerste gelijkspel van het seizoen.

Het had ook heel anders kunnen lopen op een koud en mistig Oostpolderpark. Zeker in het begin waren er diverse goede kansen voor Drechtstreek voor het doel van de geroutineerde invaller-keeper Pascal Jonker (38) die een uitstekende wedstrijd speelde. Na een kwartier kreeg hij de hulp van verdediger Mergim Shala die een bal van de doellijn wist weg te werken. Enkele minuten later  was het Elwin Lammers  (35) die een hard schot van Michael Slingerland van de lijn haalde na een corner van Randy Kroos. Een hard schot van Jorn van Drimmelen werd door Pascal Jonker uitstekend gekeerd. De stand bleef maar op  0-0 staan ondanks de aanvallende pogingen van Drechtstreek. Aan de andere kant moest doelman Joris Moesman enkele keren ingrijpen maar heel veel werk kreeg hij niet te doen.

De aanvallen van SVW waren slechts speldenprikken die niet echt tot gevaar leidden. In de tweede helft kwam SVW nauwelijks nog in de buurt van het Drechtstreek doel maar door de goed werkende verdedigende tactiek van SVW slaagden de aanvallers van Drechtstreek er niet in om de verdediging te slechten. Kansen waren er volop maar het keihard knokkende SVW slaagde er in om doelpunten te voorkomen. Vooral Randy Kroos stichtte veel onrust en gevaar maar ook zijn pogingen tot voorzetten en van afstand schieten liepen op niets uit. Ook de pogingen van Mark Kunst slaagden niet. Keeper Pascal Jonker wist enkele keren prefect in te grijpen en de jonge Maxime van der Voet en routinier Elwin Lammers wisten in het centrum echt gevaar van Drechtstreek zijde te voorkomen. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Willem Kuijntjes na ruim negentig af floot was het duidelijk dat Drechtstreek twee punten had laten lopen en dat de ploeg uit Gorinchem erg blij was met de eerste punt. Vol hoop gaat men volgende week de aansluiting proberen te krijgen met het eveneens laag geklasseerde Hardinxveld dat op bezoek komt.

Drechtstreek rest nog twee lastige wedstrijden in december. Komende zaterdag speelt het de lastige uitwedstrijd tegen Heukelum, dat op een vierde plek staat, en op 16 december speelt het thuis tegen koploper Almkerk.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.