Jubileumtentoonstelling Museum Dorpsbehoud geopend

27 november 2017 door Hennie van der Zouw
Jubileumtentoonstelling Museum Dorpsbehoud geopend

PAPENDRECHT - Op zaterdag 25 november werd de Jubileumtentoonstelling ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Museum Dorpsbehoud Papendrecht officieel geopend, in het bijzijn van enkele tientallen genodigden: vrijwilligers, oud-bestuursleden en vertegenwoordigers van bedrijven, die Museum Dorpsbehoud mede hebben opgebouwd tot wat het nu is.

De voorzitter van Dorpsbehoud stelde vast, dat het jubileum Dorpsbehoud bepaald niet was komen aanwaaien en schetste in vogelvlucht de strijd voor het behoud van het in 1920 als Marechausseekazerne gebouwde pand en de aankoop van het middenstuk in 1987, die mogelijk werd dankzij een schenking van de heer J.T.W. (Jan) Visser en zijn zuster ter nagedachtenis aan hun overleden ouders Bram en Tine Visser – van de Erve.

De vijf jaar durende verbouwing, de opening in 1992 en in 2017 het 25-jarig jubileum. In de afgelopen 25 jaar wisselde de samenstelling van bestuur en vrijwilligersgroep, maar één principe bleef overeind: Niet meer geld uitgeven dan je hebt. Anno 2017 heeft Dorpsbehoud bij niemand schuld, aldus de voorzitter.

Dat Papendrechtse ondernemers Dorpsbehoud nog steeds een goed hart toe dragen bleek uit het jubileumcadeau van drie Papendrechtse ondernemers:  Arthur Tuytel, Landwinkel de Fruitheerlijkheid en Wijnhandel De Paap  schonken Dorpsbehoud een chocolade zakje ‘erte’ voor de donateurs.
Uit waardering voor de prachtige tentoonstelling en het vele extra werk, dat door de andere bestuursleden was verricht en moest worden overgenomen, reikte zij aan hen de eerste exemplaren van deze traktatie uit.

Aansluitend onthulde Jan Teunis (Teus) Visser, zoon van J.T.W. Visser,  samen met zijn zus Lucy,  een mooie foto van hun overleden vader en tante Betsy. Teus zei zeer vereerd te zijn dat hij deze opening mocht verrichten.

Gedurende de openingsdag kwamen in totaal een kleine honderd genodigden en donateurs naar het jubilerende museum aan de Veerdam 6.

De tentoonstelling ‘Het verleden bewaard voor de toekomst’, deel 1 is tot en met 26 mei te zien tijdens de gewijzigde openingsuren: WoensdagMIDDAG en zaterdagmiddag van 14 – 16 uur.
Toegang gratis. Voor meer informatie: www.dorpsbehoudpapendrecht.nl 

Bij de foto: Teus Visser en zijn zus Lucy Visser onthulden een foto van hun vader J.T.W. (Jan) Visser en zijn zuster Betsy, die op hun beurt in 2002 een foto van hun ouders Bram en Tine Visser – van de Erve mochten onthullen. Drie generaties Visser op één foto.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.