Papendrechtse vrijwilligers bedankt, jullie zijn om in te lijsten

27 november 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Op 7 december is het nationale vrijwilligersdag, een mooie gelegenheid om álle vrijwilligers te bedanken voor hun bijdrage aan de samenleving. De Papendrechtse vrijwilligers organisaties hebben dit jaar Anita Boogaard, Marijke Damen en Leo Quist genomineerd als ambassadeur van het vrijwilligerswerk in Papendrecht. Zij sieren de bedankposter, die deze week in Papendrecht te zien is.

“Vrijwilligerswerk is heel dankbaar werk en leuk. Het helpt je om je beter te voelen en midden in het leven te blijven staan”, aldus Leo Quist, initiatiefnemer van en vrijwilliger bij de Sociale Moestuin. “Naast dat het nuttig is voor je sociale leven, heb je het gevoel dat je iets bijdraagt aan de samenleving en in ons geval ook aan onze woonplaats”, stellen Anita Boogaard en Marijke Damen die elke donderdagochtend helpen tijdens de koffieochtenden bij de kinderboerderij. Wij vinden het leuk dat door de gezelligheid van de 'koffie-met'-ochtenden mensen een praatje met elkaar maken en dat mensen zelfs buiten de ochtenden om elkaar opzoeken.

Wil jij je ook vrijwillig inzetten voor Papendrecht?
“Doen!", zegt Marijke resoluut, "Je kunt als vrijwilliger zo veel moois doen voor de medemens. En wat is er mooier dan een blij gezicht? Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, je bent nuttig bezig, ontmoet mensen en je leert nog eens wat."

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden om als vrijwilliger actief te worden in Papendrecht? Neem dan contact op met Judith van Gulik en Pauline van der Kraan, vrijwilligerscoördinatoren van het Vrijwilligerspunt Papendrecht. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar 078-6154741 of via de mail vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl. Of neem een kijkje op www.vrijwilligersvacaturespapendrecht.nl.

Vanaf 1 januari 2018 wordt Sterk Papendrecht de naam die het Sociaal Team en CJG Papendrecht en de organisaties MEE, Vivenz, Stichting Jeugdteams ZHZ, Rivas consultatiebureau en de BWI Papendrecht hanteren bij hun activiteiten. Sterk Papendrecht  de plek waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen en ondersteuning kunnen krijgen bij vrijwilligerswerk. Meer informatie: www.sterkpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.