Twaalfde 'Groot Papendrechts Dictee' daagde weer uit

23 november 2017 door Hennie van der Zouw
Twaalfde 'Groot Papendrechts Dictee' daagde weer uit

DRECHTSTEDEN - Maar liefst 37 taalminnaars waren woensdag 22 november paraat om het opnieuw door Bianca Nederlof ontworpen Groot Papendrechts Dictee met de titel Onlinedatingperikelen op papier te zetten. Het non-fictieve relaas van 250 woorden werd ook nu weer op eigen, frisse wijze door Bert Lock gelezen.

Organisator van de inmiddels traditioneel geworden spellingproeve was weer de sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht en zij mocht constateren dat het GPD blijft floreren in de regio waar de schrijvende deelnemers hun domicilie mochten hebben.

De goedlopende, eigentijdse story bevatte veel voetangels en klemmen als ICT’er, in levenden lijve, kladderadatsch, Sri Lankaan, blocnoteje, pro-Deoadvocaat, louche, adellijke en rendez-vous. De jury. onder leiding van Piet Kaptein, kwam na een zorgvuldige correctie tot de vaststelling dat zes dicteegangers met de eer mochten gaan strijken.

Met maar drie fouten scoorde Dordtenaar Randy van Halen net als vorige jaar het best en hij werd op afstand gevolgd door Elly Kranendonk (Alblasserdam), Claudia Bossenbroek (Streefkerk) en Els Verberkmoes (Papendrecht). De derde plaats werd gezamenlijk ingenomen door de Papendrechters Inge Kooijman en Ruud Lammers. De gemiddelde score lag op zeventien fouten en de deelnemers varieerden in leeftijd van 16 tot 77.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.