PKC in tweede helft langs landskampioen TOP

20 november 2017 door Hennie van der Zouw
PKC in tweede helft langs landskampioen TOP

PAPENDRECHT - PKC/SWKGroep is na de tweede wedstrijd van de Korfbal League nog altijd zonder puntverlies. Na de moeizame overwinning van vorige week tegen KZ/Hiltex stond nu de lastige thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen TOP/Solar Compleet op het programma. Na een gelijk opgaande eerste helft (ruststand 11-11) maakte PKC in de tweede helft het verschil en werd TOP met lege handen teruggestuurd naar Sassenheim: 23-20.

Bij PKC startte Johannis Schot weer in de basis. Olav van Wijngaarden herstelt nog van zijn kaakoperatie en zat wel al op de bank, maar bleef daar uiteindelijk ook de hele wedstrijd zitten. Het eerste initiatief was voor de gasten, die dankzij twee doelpunten van Barbara Brouwer meteen een gaatje sloegen (0-2), maar PKC wist die schade snel te repareren, met doelpunten van Johannis Schot en Richard Kunst. Daarna ontstond een boeiend gevecht, waarin beide ploegen fel verdedigden en de doelpunten relatief schaars waren. En hoewel TOP een licht overwicht had en ook wat meer kansen creëerde, wist PKC dit te compenseren met een iets hoger scoringspercentage. Hierdoor hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en was het verschil tot aan de rust nooit groter dan één doelpunt. De ene keer kwam PKC op voorsprong en de andere keer was het TOP dat even het initiatief had. Bij rust was het 11-11 en kon de wedstrijd nog alle kanten op.

In de tweede helft was het spelbeeld opeens heel anders. Na 12-12 stokte de doelpuntenproductie van TOP: de landskampioen bleef ruim 10 minuten zonder treffer, onder meer doordat international Celeste Split aan de ketting lag bij PKC’s Suzanne Struik, misschien wel de beste verdedigster van Nederland. En hoewel PKC ook niet heel makkelijk tot scoren kwam, liep de thuisploeg toch uit naar 17-12. Nick Pikaar wist eindelijk weer eens te scoren namens TOP (17-13), maar Richard Kunst en Maaike Steenbergen vergrootten de voorsprong van PKC naar zes treffers (19-13), met nog slechts 10 minuten te spelen. TOP-coach Jan Niebeek liet Mick Snel en Nick Pikaar van vak wisselen en hoewel TOP daarna wel makkelijker scoorde, kwam deze ingreep te laat. Wel werd het na een 23-17 tussenstand nog een beetje spannend, want TOP kwam terug tot 23-20 en kreeg 2 minuten voor tijd een vrije bal. Maar toen die werd gemist, kwam PKC niet meer in de problemen. Gescoord werd er ook niet meer, zodat de uitstekend leidende scheidsrechter Marcel Luttik affloot bij een 23-20 eindstand.

Komende zaterdag wacht voor PKC de uitwedstrijd in Capelle a/d IJssel tegen promovendus KCC/So natural, dat na twee wedstrijden met twee punten in de middenmoot staat.

Foto: Fleur Hoogendoorn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.