Nipte overwinning Drechtstreek tegen Tricht

20 november 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In een niet al te beste wedstrijd tegen Tricht wist Drechtstreek toch op het nippertje de drie punten binnen te halen. Voor de tegenstanders waren de druiven zuur want zeker in de eerste helft waren zij de betere ploeg.

Na een mooie omhaal van Randy Kroos al in de derde minuut had Drechtstreek de eerste kans om te scoren maar de uitstekend keepende Tricht doelman Nicky Janssen wist die bal te keren. Na negen minuten viel de eerste treffer van de middag. Het was Marijn Bransen die een voorzet van Sven van Maurik in de verre hoek achter doelman Joris Moesman deponeerde: 0-1. Nog geen tien minuten later kwam de gelijkmaker van het hoofd van Michael Slingerland op een voorzet van Randy Kroos. Ondanks enkele kansen van Mark Kunst en Michael Slingerland wist Tricht de wedstrijd naar zich toe te trekken, al kwam het niet tot scoren. Het voerde de druk wel op en had pech dat een vrije trap van Sven van Maurik de onderkant van de lat raakte en weer terug het veld in ging. Ook een serie hoekschoppen leverde Tricht niets op en de rust brak aan met een 1-1 stand.

Na rust leek Tricht vol gas verder te willen gaan en na enkele hoekschoppen lukte het Ramon van Soelen uit een scrimmage ook de 1-2 op het bord te brengen. Drechtstreek werd regelmatig ver terug gedrongen maar wist in die fase toch een verdere tegenscore te voorkomen. Tricht zette druk maar ook Drechtstreek wist zich enkele goede kansen te scheppen.  Zowel Mark Kunst als Michael Slingerland zagen hun schoten net voorlangs het doel van Nicky Janssen gaan. En toen in de 83ste minuut werd Mark Kunst binnen het strafschopgebied gevloerd door een tegenstander en legde de goed leidende scheidsrechter Pieter van Veelen de bal op de stip. Damien Vereecken, die in de tweede helft Patrick Kunst had vervangen, nam de penalty maar die werd in eerste instantie heel fraai gestopt door doelman Janssen. Die kon de bal echter niet klemvast krijgen.

Michael Slingerland was zeer attent profiteerde van het gebrek aan ingrijpen van een Tricht verdediger en tikte de 2-2 binnen. Drechtstreek leek moed te putten uit de gelijkmaker en het bleef daarna veel druk zetten op de tegenstander. Doelman Nicky Janssen zag nog een schot net voorlangs de paal suizen en in de 89ste minuut was het opnieuw Michael Slingerland die op scherp stond en die met zijn derde doelpunt van de middag op het nippertje de overwinning binnen haalde. Waar het er erg lang naar uit zag dat Drechtstreek tegen een nederlaag aan zou lopen, kon het toch nog drie belangrijke punten bijschrijven. Coach Miguel Munoz toonde zich achteraf zeer tevreden met de overwinning: “Met deze drie punten blijven we aansluiting houden bij de bovenste groep en zijn we verder verwijderd van de gevarenzone”.

Komende zaterdag speelt Drechstreek in Wijk en Aalburg de uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.