Netwerkbijeenkomst voor leerlingen van 4 VMBO

17 november 2017 door Hennie van der Zouw
Netwerkbijeenkomst voor leerlingen van 4 VMBO

PAPENDRECHT - Leerlingen van 4 VMBO van het Willem de Zwijger College en de Lage Waard hebben woensdag 15 november bij PKC in een uur tijd een drie- of viertal vertegenwoordigers van bedrijven (stands) gesproken om zich te oriënteren op toekomstig werk. In groepjes van twee werden de examenleerlingen geïnformeerd.

Wat opviel is dat juist deze bedrijven op zoek zijn naar leerlingen met een VMBO diploma. Ze kunnen daar starten met het werken/leren traject en een interne opleiding krijgen bij het bedrijf. Leerlingen die de stands van bijvoorbeeld Bakker Sliedrecht, Breko (shipbuilding & repair), Lesec (beveiliging) en Maattransport hebben bezocht kunnen na hun diplomering direct beginnen.

Bedrijven staan te trappelen om ze in dienst te nemen. Wat er wel bij gezegd werd, is dat ze gaan investeren in tijd (en geld) en dat ze daar enthousiasme en inzet voor terug willen zien. Het is een investering voor de lange termijn. Het bedrijf Breko nodigde de leerlingen ook uit om een bezoek te brengen; pas als je het bedrijf van binnen ziet en de sfeer proeft, krijg je een goede indruk van wat er zoal gebeurt. Dat spreekt deze praktijkleerlingen aan: leren door te doen.

Met een goed gevulde plastic tas met folders en gadgets èn een blik op een vervolgopleiding bij een bedrijf, gingen de leerlingen naar school of huiswaarts.

Bovenstaande tekst is van René Kruik en de foto van Raymond Bandell.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.