Roy Hoornweg geeft presentatie en atletiekclinics in het basisonderwijs

17 november 2017 door Hennie van der Zouw
Roy Hoornweg geeft presentatie en atletiekclinics in het basisonderwijs

PAPENDRECHT - De Sportiefste School van Papendrecht, de Koningin Beatrixschool, ontving een prijs vanuit Positief Klimaat Papendrecht. Zij kregen topatleet Roy Hoornweg op bezoek die een presentatie gaf aan de groepen 8 en vervolgens een atletiekclinic: lekker bewegen.

'Wij kijken met de groep 8 leerlingen terug op een inspirerende ochtend met Roy Hoornweg. Hard werken om je dromen te verwezenlijken en het omgaan met tegenslagen vond ik twee belangrijke thema's voor de kinderen. In de gymzaal deden de kinderen fanatiek mee!', aldus docente Elise de Hoop.

Roy Hoornweg, topatleet en ambassadeur Positief Klimaat is een rolmodel voor de jeugd. Hij legde in zijn presentatie de koppeling naar een Positief Klimaat: zoek bij tegenslag naar hetgeen je plezier van kunt krijgen. Wanneer je plezier hebt in wat je doet, krijg je meer zelfvertrouwen. Met zelfvertrouwen lukt alles beter. Een positieve benadering werkt effectiever dan wijzen op wat er fout gaat.

Positief Klimaat Papendrecht
Na de succesvolle bijeenkomst met de sportclubs in november 2016 (Positief Sportklimaat), is een startbijeenkomst met onderwijs en jeugdorganisaties en partners in juni 2017 georganiseerd. Hiermee is een bredere invulling gegeven aan dit thema, omdat een positief klimaat ook gewenst is in het onderwijs, werk, opvoeding en relatie. Borging van Positief Klimaat wordt door sportclubs gerealiseerd door in 2017-2018 met dit thema intensief aan de slag te gaan. In samenwerking met Sterk Papendrecht en de Dienst Gezondheid & Jeugd wordt verdere borging ontwikkeld. Het basisonderwijs kan een presentatie met clinic van Roy Hoornweg voor een gering bedrag aanvragen via de consulente sport en bewegen van de gemeente (h.vdam@papendrecht.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.