Jongeren uit verschillende Drechtsteden voelen Statenleden aan de tand

16 november 2017 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Zuid-Hollandse jongeren voelen Statenleden aan de tand. Provinciaal Jeugddebat Zuid-Holland in provinciehuis Den Haag.

Op maandag 20 en dinsdag 21 november zetten jongeren uit Zuid-Holland ‘hun’ politici op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat Zuid-Holland. In het provinciehuis in Den Haag gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden. Van de deelnemende jongeren worden er 16 geselecteerd die doorgaan naar het 23e Nationaal Jeugddebat in april 2018 in de Tweede Kamer in Den Haag. Het Provinciaal Jeugddebat Zuid-Holland wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Zuid-Holland.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren tijdens het Jeugddebat Tiemen Brill (VVD), Frits Paymans (VVD), Ellen Verkoelen (CDA), Marischa Kip (CDA), Juliet van Oudenhoven (D66), Willem Bakx (50PLUS) en Laurine Bonnewits (VVD) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden, waaronder:

• Klimaatverandering / adaptatie
• Schminde ganzen
• Innovatie

20 november

• Capelle aan den IJssel
• Den Haag
• Nieuwekerk aan den IJssel
• Nieuw-Lekkerland
• Nootdorp
• Papendrecht
• Rijswijk
• Rotterdam
• Schiedam
• Schoonhoven
• Stolwijk
• Zoetermeer

21 november

• Barendrecht
• Bergschenhoek
• Berkel en Rodenrijs
• Bleiswijk
• Capelle aan den IJssel
• Den Haag
• Dordrecht
• Heerjansdam
• Katwijk aan de Rijn
• Mookhoek
• Noordwijk
• Noordwijkerhout
• Oud-Beijerland
• Papendrecht
• Pijnacker
• Poortugaal
• Rotterdam
• ’s Gravendeel
• Sassenheim
• Sliedrecht
• Spijkenisse
• Strijen
• Voorhout

Niet alleen de jongeren uit Zuid-Holland laten hun stem horen. NJR organiseert ook in alle andere provincies debatten. Door mee te doen aan het Jeugddebat in de provincie maken jongeren kans op deelname aan het 23e Nationaal Jeugddebat - de verkiezingseditie, dat in april 2018 plaatsvindt in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat zullen de geselecteerde jongeren uit iedere provincie, in totaal zo’n 150 jongeren, in debat gaan met verkiesbare Kamerleden.

NJR
NJR is hét jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld.

Locatie:
Provinciehuis Den Haag
Zuid Hollandplein 1
2596 AW Den Haag

Tijd debat: 13.30 -16.00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 13.30 tot 15.30. Graag even melden als u bij het debat aanwezig wilt zijn. In overleg is eventueel een bezoek buiten genoemde tijden ook mogelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.