Taha Abbady van de Willem doet mee aan het Nationale Jeugddebat

24 november 2015
Taha Abbady van de Willem doet mee aan het Nationale Jeugddebat

PAPENDRECHT - Maandag 9 november deden de debaters van het Willem de Zwijgercollege mee aan het Provinciaal Jeugddebat in Den Haag. Uit alle jongeren werd een kleine selectie gemaakt voor het Nationale Jeugdparlement van 2016. Dit jaar was de opzet anders: er werd van te voren al strenger geselecteerd en ook tijdens de wedstrijd zelf ging het er strenger aan toe. Vooral de Statenleden (tegen wie ‘s middags gedebatteerd moest worden) waren scherp en stelden dit jaar zéér kritische vragen.

Uiteindelijk is Taha Abbady, de jongste leerling, uitgekozen tot de 10 jongeren die behoren tot het Nationaal Jeugddebat (hét  jeugdparlement van 2016). Super leuk natuurlijk! Hij heeft het hartstikke goed gedaan. Op de groepsfoto (boven) zit hij helemaal links op de grond.

Voor Taha, die in de havo/vwo brugklas zit, betekent het  dat hij een aantal onderzoekjes moet uitvoeren,  een weekend in een kasteel mag verblijven met het hele jeugdparlement en uiteindelijk aan de slag gaat tijdens het Nationaal Jeugddebat in april 2016.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.