Onafhankelijk Papendrecht wil met actie de Papenhoeve redden

10 april 2017
Onafhankelijk Papendrecht wil met actie de Papenhoeve redden

PAPENDRECHT - Na de verontrustende berichten van afgelopen weekend rondom de Papenhoeve komt Onafhankelijk Papendrecht met het volgende bericht:

"Onafhankelijk Papendrecht (OP) voert actie om kinderboerderij Papenhoeve open te kunnen houden. De kinderboerderij komt voor 2017 € 26.000 euro tekort. Dat bedrag is nodig om een beheerder aan te kunnen stellen, die ervoor zorgt dat de kinderboerderij aan alle eisen voldoet (dierenwelzijn, begeleiding Gemiva vrijwilligers, milieu e.d.) en iedere dag open kan zijn. Komt het geld er niet, dan kan de Kinderboerderij niet open blijven. Het bestuur van de Kinderboerderij heeft de Gemeente Papendrecht dit voorjaar om extra subsidie gevraagd.

Het College van Burgemeester en Wethouders wilde het benodigde bedrag voor dit jaar toekennen, maar de coalitiepartijen  GroenLinks, ChristenUnie, SGP, CDA, PvdA, D66 en VVD stemden afgelopen donderdagavond in de Gemeenteraad tegen. Alleen de oppositiepartijen stemden voor."

"Onafhankelijk Papendrecht is van mening dat de kinderboerderij niet zomaar aan haar lot kan worden overgelaten.  De kinderboerderij is voor Papendrecht een belangrijke voorziening voor jong en oud, die wat ons betreft gratis toegankelijk moet blijven.

Er is € 26.000 euro nodig. Als iedere Papendrechter 1 euro doneert aan de kinderboerderij, dan is  deze voor dit jaar gered. Het is dan vervolgens aan de Kinderboerderij om in overleg met de Gemeente Papendrecht tot een goed, toekomstbestendig financieel actie plan te komen voor 2018 en volgende jaren", aldus Kristi Somers-Sigterman, duo raadslid voor OP in de Commissie Samenleving.

Doet u mee? Iedere bijdrage is welkom! Namens de Papenhoeve, dank u wel.
U kunt uw vrijwillige bijdrage overmaken naar rekening nummer: NL 83Rabo 0156150034 ten name van Stichting Kinderboerderij Papenhoeve, Papendrecht." Tot zover het bericht van Onafhankelijk Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.