Mijlpaal: 50e taalmaatje gekoppeld

13 november 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - De Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa) heeft op 8 november haar 50e taalmaatje gekoppeld aan een statushouder. Carolien van den Berg is nu het maatje van Yamna Kawash.

Yamna is een Palestijnse vrouw, afkomstig uit Syrië. Haar man is al twee jaar in ons land. Sinds een jaar woont hij in Papendrecht. Yamna is 5 maanden geleden met haar man herenigd en zit nu op school. Ze is heel blij dat iemand haar nu helpt met het schrijven en spreken van de Nederlandse taal.
Carolien heeft al ervaring als taalcoach voor vluchtelingen. Tijdens haar ontwikkelingswerk in Afrika deed ze veel ervaring op in de contacten met andere culturen en anders-gelovigen.

Wegwijs maken
Vluchtelingen welkom heten in Papendrecht en hen wegwijs maken in de samenleving. Dat is de doelstelling van de anderhalf jaar geleden opgerichte stichting. Vrijwilligers van de SIHVPa verlenen hulp op allerlei gebied, maar zijn vooral actief als taalmaatje. Voorzitter Jan Slingerland is blij met de bereikte mijlpaal. “Een prachtig resultaat! Ik ben heel trots op onze coördinatoren en natuurlijk op alle maatjes, die zich belangeloos voor dit mooie doel inzetten”.
Voor de vrijwilligers worden regelmatig ontmoetingsavonden georganiseerd. Daarnaast zijn er voor taalmaatjes en vluchtelingen Meet & Eat’s en de jaarlijkse picknick in het Vondelpark.

Wachtlijst
Nieuwe vrijwilligers blijven overigens van harte welkom. Er staan nog steeds statushouders op de wachtlijst voor een maatje. Zo worden onder meer (mannelijke) maatjes gezocht voor twee Syrische mannen. Wie ook hulp wil bieden aan een statushouder(gezin), kan zich melden via coordinator@sihvpa.nl Op de website www.sihvpa.nl is nadere informatie te vinden over de stichting en het vrijwilligerswerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.