VV Drechtstreek klaar in de beker na verlies tegen Heerjansdam

13 november 2017 door Hennie van der Zouw
VV Drechtstreek klaar in de beker na verlies tegen Heerjansdam

PAPENDRECHT / HEERJANSDAM - In de bekerwedstrijd van Drechtstreek tegen en in Heerjansdam versloeg de 1e klasser Drechtstreek met 2-1. Gezien de opstelling van Drechtstreek leek het er op dat coach Miguel Munoz er voor had gekozen om een aantal spelers met lichte blessures buiten de lijnen te houden om hen te laten herstellen.

Er ontbraken daardoor zes vaste basisspelers waardoor hun vervangers de gelegenheid kregen om een volledige wedstrijd te spelen. Al na twee minuten kwam Drechtstreek op een 1-0 achterstand maar daarna hield men de rug recht. De gehele eerste helft wist de jonge Drechtstreek ploeg Heerjansdamse aanvallen af te slaan en het kwam zelf enkele keren gevaarlijk voor doelman Sander Schreuder. Zo miste Rolin Notenboom een goede kans net voor het doel en deponeerde Joey Hakkesteeg zijn schot net voor de paal in het zijnet. De rust werd dan ook bereikt met een 1-0 stand.

Vijf minuten na de hervatting werd de score verdubbeld door een goed genomen vrije trap van verdediger Thomas Oomsen. Die wist zijn vrije trap van tien meter buiten het strafschopgebied in de kruising  van het doel van Joris Moesman te plaatsen. Daarna kreeg Drechtstreek veel druk te verwerken al maakte Heerjansdam niet de indruk keihard te gaan voor een grotere overwinning. Veel van hun aanvallen werden gesmoord in de Drechtstreek verdediging.

In de 70ste minuut was er een curieuze vergissing van scheidsrechter Quinten. Die zag een handsbal in het strafschopgebied en gaf een penalty aan Drechtstreek maar hij had niet in de gaten dat het een Drechtstreekspeler was die zijn hand gebruikte in een poging te scoren. Het leverde Heerjansdam speler Mathijs Vermaat een gele kaart op en Justin Blaauw schoot het cadeautje zelfverzekerd binnen waardoor de eindstand op 2-1 werd bepaald.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis in de competitie tegen Tricht. Aanvang van die wedstrijd in het Oostpolderpark is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.