PKC wint van KZ dankzij doelpunt Kunst in slotseconden

12 november 2017
PKC wint van KZ dankzij doelpunt Kunst in slotseconden

PAPENDRECHT - PKC/SWKGroep heeft de allereerste wedstrijd van de Korfbal League 2017/2018 met hangen en wurgen weten te winnen. Uit bij KZ/Hiltex werd het een boeiend gevecht, dat zeker niet goed, maar wel heel erg spannend was. Bij rust had het er nog alle schijn van dat het voor PKC een valse start zou worden (14-8), maar in de tweede helft was de ploeg van coach Detlef Elewaut de bovenliggende partij. En dankzij een raak afstandsschot van Richard Kunst op slechts 2 seconden van het eindsignaal, gingen de punten tóch mee naar Papendrecht: 19-20.

PKC speelde zonder Mabel Havelaar, die deze week bekendmaakte het hele seizoen om de mooist denkbare reden te moeten missen: ze verwacht haar eerste kindje. Olav van Wijngaarden herstelt nog van zijn kaakoperatie en was er zodoende ook nog niet bij. Johannis Schot was in de afgelopen week ziek en startte op de bank, waardoor Arjen van Houwelingen in de basis begon.

Vanaf het begin liep het moeizaam bij PKC, maar omdat KZ ook niet lekker uit de startblokken kwam, hadden de Papendrechters aanvankelijk wel het initiatief. Dit leidde tot een 1-3 voorsprong na 8 minuten. KZ kwam echter langszij en toen de doelpuntenproductie van PKC bij 5-6 stokte, kwam de thuisploeg op toeren en werd het in no-time 10-6. PKC moest in de achtervolging, maar dat lukte nauwelijks. Uiteindelijk scoorde PKC – met Schot inmiddels in de ploeg voor Danny den Dunnen – in de laatste 10 minuten voor rust slechts twee keer, waardoor de 14-8 voorsprong van KZ bij rust volkomen verdiend was.

In de tweede helft keerde Danny den Dunnen terug en moest Van Houwelingen – die met name in de beginfase wel goed speelde en ook twee keer scoorde – plaatsmaken voor Schot. PKC oogde na rust een stuk feller en aan de hand van Kunst, die na rust vijf keer scoorde, werd de kloof met KZ snel gedicht. Dit kwam niet alleen doordat de doelpunten nu wél vielen, maar ook doordat KZ verdedigend aan de ketting werd gelegd en nauwelijks nog tot scoren kwam. Al na 6 minuten was het gaatje nog slechts twee treffers (15-13) en halverwege de tweede helft schoot Kunst de gelijkmaker op het scorebord (16-16).

PKC leek door te drukken, want Danny den Dunnen en Anita de Ridder zorgden voor een voorsprong van twee doelpunten. Maar KZ wist zich toch nog een keer terug te knokken en bij 18-19 kon de thuisploeg via een strafworp op gelijke hoogte komen. Deze werd echter gemist, waarna PKC niet wist te profiteren en KZ 25 seconden voor tijd tóch nog de gelijkmaker scoorde. De laatste aanval was voor PKC en wie anders dan Richard Kunst loste 2 seconden voor tijd het winnende schot. 19-20 en dus tóch nog twee punten voor PKC. Komende zaterdag wacht de zware thuiswedstrijd tegen landskampioen TOP/Solar Compleet.

Foto: Fleur Hoogendoorn
Tekst: Jacco van den Boogaart

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.