Rivas thuiszorg verrast mantelzorgers met attentie

10 november 2017 door Hennie van der Zouw
Rivas thuiszorg verrast mantelzorgers met attentie

PAPENDRECHT - Thuiszorgmedewerkers van Rivas Zorggroep in Papendrecht hebben mantelzorgers van thuiszorgcliënten deze week verrast met een kleine attentie. Vanwege de Dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november kregen zij een fotolijstje en een kaart met persoonlijke boodschap.

Presentje
Om de mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten, besloot wijkverpleegkundige Anco Weijzig de Dag voor de Mantelzorg aan te grijpen. ‘Een presentje krijgen is tenslotte altijd een leuke verrassing. Daarnaast vinden we het belangrijk om extra aandacht te vragen voor mantelzorgers. Zij zijn een waardevolle aanvulling.’

Onmisbaar
‘Met alle veranderingen in de zorg vervullen mantelzorgers een steeds belangrijkere rol’, vult Astrid van Rekom, teamleider thuiszorg bij Rivas in Papendrecht, hem aan. ‘Daarbij is het aan ons als professionals om met hen samen te werken en waar nodig ondersteuning te bieden. Dat doen we bijvoorbeeld door mantelzorgers bepaalde zorghandelingen aan te leren, zoals oogdruppelen.’

Foto: Thuiszorgmedewerker Ellen Schilperoord verrast meneer Kooistra met het presentje voor de Dag van de Mantelzorg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.