Twee belangrijke certificaten voor Sportcentrum Papendrecht

09 november 2017 door Hennie van der Zouw
Twee belangrijke certificaten voor Sportcentrum Papendrecht

PAPENDRECHT - Sportcentrum Papendrecht heeft twee waardevolle certificaten in de wacht gesleept: het Sporthalcertificaat en het ABC-zwemcertificaat van het Nationaal Platform Zwembaden/Nationale Raad Zwemdiploma's. De certificaten werden woensdag 8 november overhandigd aan wethouder Kees Koppenol van de gemeente Papendrecht.

Manager Albert van der Hout is apetrots. 'De accommodatiewereld van sporthallen en zwembaden kent diverse certificaten. Het Sporthalcertificaat houdt in dat onze sportaccommodatie voldoet aan de eisen op het gebied van schoon, heel en veilig. Daar gaan uiteraard strenge controles aan vooraf.
Het ABC-zwemcertificaat betekent dat we ook in 2018 gerechtigd zijn om het zwemABC uit te voeren en diplomazwemmen te organiseren. We voldoen aan de nieuwste wettelijke eisen en kwaliteitsnormen van het Nationaal platform zwembaden. Dit houdt onder meer in dat de lesgevers voldoende opgeleid en gescreend zijn en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag. Onze medewerkers hebben er hard voor gewerkt om deze certificaten binnen te halen!'

Ook wethouder Koppenol is vol bewondering over het resultaat: 'Een fantastische mijlpaal voor Sportcentrum Papendrecht en ook een goede timing gezien de verzelfstandiging per 1 januari 2018. Dit betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen, want je moet uiteraard wel regelmatig laten zien dat je ook aan de eisen blijft voldoen en dat je allerlei registraties up-to-date houdt.'

De volgende ambitie is het 'Keurmerk Zwembaden'. Sportcentrum Papendrecht streeft ernaar dat in 2018 in te kunnen lijsten.

Foto: Gemeente Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.