VV Drechtstreek wint derby tegen VV Papendrecht met 0-2

05 november 2017
VV Drechtstreek wint derby tegen VV Papendrecht met 0-2

PAPENDRECHT - Op een sfeervol Slobbengors heeft Drechtstreek met een verdedigende, maar effectieve tactiek dik verdiend de drie punten mee naar de Oostpolder genomen. Na een spectaculaire opkomst onder begeleiding van veel vuurwerk en rook was het eerste deel van de wedstrijd vooral aftasten. Beide zijden begonnen onzorgvuldig en er was veel balverlies. Drechtstreek zocht vanuit een sterk verdedigend blok gelijk de diepte en was het eerste kwartier het dreigendst. De gasten kwamen diverse keren met lange ballen gevaarlijk door. De grootste kans was voor Michael Slingerland, die na een diepe bal plots alleen voor Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek opdook. Zijn afronding was onzorgvuldig. Hij zag zijn schot hoog over het doel verdwijnen. Papendrecht, dat het meeste balbezit had, kon er weinig tegenover zetten. Het bleef bij een kopbal voorlangs van Justin Beemsterboer en een inzet van Jay Luciano, die prima gered werd door keeper Justin Moesman.

Drechtstreek bleef gevaarlijk met snelle counters. In de 28e minuut resulteerde dat in de 0-1. Een voorzet van de linkerkant werd bij de tweede paal ingekopt door Randy Kroos. Kurpershoek kon met een prima redding de voorsprong voorkomen. Op de rebound van Michael Slingerland was hij echter kansloos. Binnen een minuut leek het erop dat Papendrecht op gelijke hoogte kwam, maar het doelpunt van Justin Beemsterboer werd door de verder prima leidende scheidsrechter Rik de Jong afgekeurd wegens vermeend vasthouden van dezelfde Justin Beemsterboer. Papendrecht had moeite om de buitenspelers in stelling te brengen doordat er erg weinig ruimte achter de verdedigende linie van Drechtstreek lag. Vlak voor de rust werd Drechtstreek flink onder druk gezet, maar dat leidde niet tot opgelegde kansen.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Drechtstreek liet de bal aan Papendrecht en was gevaarlijk in de counter. Het was dat de aanval van Drechtstreek in de counter onzorgvuldig was, anders had Papendrecht tegen een grotere achterstaand aangekeken. Papendrecht bleef verzorgd opbouwen, maar het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Koen Lighaam met een volley en de ingevallen Jearlon Martina met een kopbal kwamen het dichtst bij een doelpunt.

In de 60e minuut sloeg Drechtstreek opnieuw toe. Een counter leek onschadelijk gemaakt te worden door de Papendrechtse defensie, maar Drechtstreek heroverde direct weer de bal. Dit leidde tot een voorzet die bij de tweede paal met een volley door Randy Kroos op geweldige wijze via de binnenkant van de paal binnen werd geschoten: 0-2.

Met een slotoffensief probeerde Papendrecht de aansluitingstreffer te forceren. Diverse chaotische momenten ontstonden in het strafschopgebied van Drechtstreek, waar keeper Joris Moesman meerdere keren handelend moest optreden. Hij werd één keer gepasseerd, maar kreeg hulp van een op de doellijn staande verdediger.

Doordat Drechtstreek onzorgvuldig was in de counter, bleef Papendrecht nog in de wedstrijd. Tot de laatste minuut knokte de thuisploeg voor wat het waard was, maar Drechtstreek bleef met veel wilskracht en inzet op de been. Nadat de scheidsrechter voor de laatste keer gefloten had, nam de jeugd van Drechtstreek bezit van het veld om met de spelers de verdiende overwinning te vieren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.