Zieke en gewonde egels opgevangen in Papendrecht

16 januari 2014
Zieke en gewonde egels opgevangen in Papendrecht

PAPENDRECHT - Misschien zie je  tijdens een vroege of late wandeling wel eens  een egeltje rondlopen. Deze stekelige beestjes zijn nachtdieren en worden tijdens de schemering actief.

Door de  toenemende  bebouwing- en verkeersintensiteit  heeft dit leuke diertje steeds minder leefruimte.  Ook het aantal verkeersslachtoffers onder de egelpopulatie neemt fors toe. Hierdoor daalt het aantal egels in ons land de laatste jaren snel. Om de egelpopulatie in stand te houden  zijn er in ons land speciale egelopvangcentra.

Deze opvangcentra hebben een vergunning  om egels op te vangen en te helpen. Egels die weer gezond zijn, worden teruggezet in de natuur.  Een voorbeeld van zo’n opvangcentrum is Egelopvang Zuid-Holland Zuid in Papendrecht.

Wanneer heeft een egel hulp nodig?
Als je  overdag een egeltje ziet, kan het zijn dat het dier ziek is. Het is dan belangrijk om te kijken hoe hij reageert. Een gezonde egel is alert, rolt zich op of rent voor je weg. Is het diertje mager, slap of bibberig  dan heeft hij hulp nodig.

De Egelopvang Zuid-Holland Zuid in Papendrecht zet zich in voor deze hulpbehoevende egeltjes. Wanneer je een ziek egeltje aantreft zet hem dan in een doosje en neem contact op met de dierenambulance  op 0900-112 00 00. Als hij honger heeft, kun je hem wat kattenbrokken of blikvoer geven en een beetje water.

Geef een egeltje nooit melk, hiervan gaat hij aan de diarree. De dierenambulance brengt de egels naar Egelopvang Zuid-Holland Zuid.  Hier wordt de egel verzorgd tot hij sterk genoeg is om weer in de natuur uitgezet te worden.

In de opvang zijn veel helpende handen nodig. Heb je liefde voor de natuur en een zwak voor egeltjes? De Egelopvang is dringend op zoek naar vrijwillige egelverzorgers voor de weekenden. Heb je minder tijd, maar wil je  de egels wel helpen? Word dan donateur. Meer informatie vindt u op www.egelopvangzhz.nl. of mail naar  info@egelopvangzhz.nl.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.