Schaakvereniging Pascal wint met 6 - 2 van Numansdorp

03 november 2017 door Hennie van der Zouw
Schaakvereniging Pascal wint met 6 - 2 van Numansdorp

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Op dinsdag 26 oktober speelde het eerste team van schaakvereniging Pascal (Papendrecht/Alblasserdam) tegen het eerste team van Schaakvereniging de Hoeksche Waard te Numansdorp.

Pascal speelde weer niet in de sterkste opstelling, maar ook nu waren de invallers weer succesvol. Jo Pattinama speelde zijn tegenstander al heel snel naar huis en scoorde het 1e punt. Later zou de andere invaller Koert Timmermans remise afdwingen.

Ook andere spelers waren succesvol, Peter Kuijpers kwam aan het eerste bord gemakkelijk tot een overwinning. Cor Oliemans kreeg door een fout van de tegenstander in de opening ook al heel snel het volle punt. Meinte Smink kon een aanval op de koningsvleugel ook door leiden naar de winst. Langzaam maar zeker speelde Kees Brinkman zijn partij ook naar de overwinning.

Kees van Meerkerk kwam met zijn tegenstander remise overeen. Op het zesde bord moest Hans van den Beukel de meerdere erkennen in de Hoeksche tegenstander. Maar de overwinning en de eindstand van 6-2 werd meegenomen naar de Drechtsteden. Na de tweede ronde staat Pascal op een fraaie tweede plaats in de competitie van de Rotterdamse Schaakbond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.