250 Drechtenaren bezochten in 2017 zuiver water-avonden

03 november 2017 door Hennie van der Zouw
250 Drechtenaren bezochten in 2017 zuiver water-avonden

PAPENDRECHT - Mede door de voortdurende alarmerende berichtgeving in de media, betreffende de aanwezigheid van restanten van giftige stoffen in het drink-/leidingwater, is sprake van toenemende aandacht en interesse in de Zuiver Water Bewustwording Avonden die in Papendrecht worden gehouden.

De avond van maandag 13 november is volgeboekt.  Daarom is een extra avond ingepland op
donderdagavond 16 november.

Initiatiefnemer/Zuiver Water-ambassadeur Karel Thieme: "Inmiddels zijn er dit jaar 15 Zuiver Water-avonden gehouden. Aanvankelijk kostte het veel energie om een goede opkomst per avond te realiseren. Presentaties van orthomoleculair geneeskundige Jack van Dijk, natuurvoedingadviseuse Annelies Verwoert en huidtherapeute Amber Leimena gaven de avonden een meerwaarde. Ieder vanuit hun eigen discipline geven zij uitleg over het belang Zuiver Water & Onze Gezondheid.

Het bezoek van twee wethouders, éen uit Alblasserdam en één uit Papendrecht, steun van de politieke partijen Christenunie, Onafhankelijk Papendrecht en Groen Links, alsmede aandacht van medici en media hebben allemaal een steentje bijgedragen om te komen tot meer bewustwording bij de Drechtenaren over wat water is, wat het niet is én over diverse mogelijkheden om thuis over Zuiver Water te kunnen beschikken.

Ik ben ook heel blij met de mooie locatie waar de avonden gehouden kunnen worden; de Chocolaterie & Salon de Thé van Arthur Tuytel op het Oude Veer in Papendrecht.

Van zeer grote invloed is dat het lozen van GenX/PFOA/C8 nog steeds doorgaat en groepen Dordtenaren, Sliedrechtenaren en Papendrechters nu zelfs hun bloed kunnen laten testen op de aanwezigheid van giftige stoffen. Steeds meer mensen maken zich zorgen over hun drinkwater.

De avonden worden als een echte eyeopener ervaren, mensen vertellen elkaar erover en dat leidt ook tot meer aanmeldingen. De naam van de avonden heeft, sinds kort, een kleine, maar toch wezenlijke, verandering ondergaan. Waren het eerst om een Zuiver Water Informatie Avond, nu is de naam Zuiver Water Bewustwording Avond. Want 'informatie' krijgen mensen op alle vlakken al zo veel, maar het is vooral 'bewustwording' waar behoefte aan is. "

Op deze website van Bewust Dordrecht staat informatie over de Zuiver Water Bewustwording Avond van 16 november, met het programma en de wijze van aanmelden.Foto: Zes keer dezelfde thee, dosering en trektijd; alleen bereid met verschillende soorten water.

Bron tekst en foto's: Karel Thieme

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.