VVD Papendrecht kiest Marco de Haas als lijsttrekker

03 november 2017 door Hennie van der Zouw
VVD Papendrecht kiest Marco de Haas als lijsttrekker

PAPENDRECHT - De ledenvergadering van de VVD in Papendrecht heeft op 31 oktober 2017 Marco de Haas gekozen tot lijsttrekker. De Haas is nu fractievoorzitter in de Papendrechtse gemeenteraad. Hij wordt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen het gezicht van de VVD-campagne.

Tijdens de ledenvergadering bedankte hij de leden voor het vertrouwen: “De VVD heeft de afgelopen raadsperiodes een betrouwbare basis in het college van Papendrecht gevormd. Hierbij is een bijzonder liberaal programma gerealiseerd: met minder overheid en meer particulier initiatief. Dat kan en geeft ruimte aan het bedrijfsleven, nieuwe initiatieven, nieuwe vrijwilligers en nieuwe vormen van financiering. We hebben het grote aantal voorzieningen dat Papendrecht rijk is in stand gehouden, zonder dat we daarvoor de belastingen hoefden te verhogen. We hebben zelfs een lastenverlaging van ruim honderd euro per huishouden voor elkaar gekregen”.

De afgelopen raadsperiode was de eerste keer dat Marco actief werd als fractielid binnen de Gemeenteraad. In 2016 volgde hij Marius van der Valk op als fractievoorzitter. “Als raadslid zet ik me vooral in voor bestuurlijke zaken en veiligheid.” Over de typische VVD-thema’s is hij duidelijk: “Uiteraard blijft de VVD zich inzetten voor de onderwerpen waarvan men verwacht dat wij ons daar hard voor maken. Onze vertrouwde thema’s, zoals het terugdringen van regeldruk, het verantwoord op orde houden van de gemeentebegroting en opkomen voor onze ondernemers blijven de kern van ons liberale geluid. Dit wordt versterkt door de enorme groei van de Nederlandse economie. Wij geloven dat Papendrecht daar ook van kan en moet profiteren.”

Goed samenwerken, met behoud van de eigen identiteit van Papendrecht, daar zet de VVD ook na 2018 weer op in. Ons uitgangspunt is niet voor niets ‘Comfortabel wonen, werken en leven in Papendrecht.’

Foto: Marco de Haas, de nieuwe lijsttrekker van VVD Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.