Marco de Haas nieuwe voorzitter VVD-fractie

14 januari 2016
Marco de Haas nieuwe voorzitter VVD-fractie

PAPENDRECHT - Na de verkiezingen in maart 2014 had de VVD-fractie Marius van der Valk unaniem gekozen tot haar voorzitter. Vanaf dag één heeft Marius zich voor meer dan honderd procent ingezet voor het realiseren van de doelstellingen uit het coalitieakkoord en het leiden van de VVD-fractie in haar rol van grootste coalitiepartij. Marius van der Valk gaat nu het voorzittersstokje overgeven.

Marius van der Valk over zijn besluit: “Het werd steeds moeilijker voor mij om een goede balans te vinden tussen het fractievoorzitterschap van de VVD, mijn andere werkzaamheden en mijn privéleven. Ik bereik dit jaar de leeftijd van 72 jaar en vind dat het nu wel eens tijd wordt om een stapje terug te doen. Ik blijf uiteraard wel als gemeenteraadslid in Papendrecht de belangen van onze kiezers, inwoners en ondernemers behartigen.”

Marco de Haas volgt Marius per 1 februari op. De fractie van de VVD kijkt met veel vertrouwen tegemoet naar de komende periode. Marco zit sinds april 2014 namens de VVD in de gemeenteraad van Papendrecht. Marco is 41 jaar, heeft bestuurskunde gestudeerd en is in het dagelijkse leven werkzaam als militair bij defensie. Binnen de gemeenteraad is hij lid van de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken en is hij als plaatsvervanger lid van de Drechtraad.

“Het is meer dan moedig van Marius om aan te geven dat hij een stapje terug wil doen, maar wel binnen de fractie woordvoerder blijft op een aantal belangrijke dossiers. Dat verdient lof en respect”, aldus de nieuwe fractievoorzitter.

De VVD-fractie bestaat naast Marco de Haas en Marius van der Valk uit Sophia de Keizer en Herman Nieuwstraten. Zij krijgen daarbij steun van Ruud Büscher als duo-raadslid. Met zijn vijven zullen zij zich de komende jaren voor de bewoners en ondernemers van Papendrecht blijven inzetten.

Op de foto van links naar rechts: Marco de Haas, Sophia de Keizer, Marius van der Valk en Herman Nieuwstraten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.