Subsidie van de Provincie voor bedrijventerrein Fokker Slobbengors

22 mei 2014
Subsidie van de Provincie voor bedrijventerrein Fokker Slobbengors

PAPENDRECHT - De provincie verstrekt een subsidie van maximaal € 1 miljoen voor de uitbreiding en ontsluiting van bedrijventerrein Fokker Slobbengors in Papendrecht. Fokker gaat op het terrein onderdelen produceren voor de F-35 (Joint Strike Fighter) en andere vliegtuigen.

Gedeputeerde Staten (GS) hebben de subsidie op 20 mei 2014 aan de gemeente Papendrecht toegekend. Het geld gaat naar het bouwrijp maken van grond voor de bouw van een hoofdkantoor. Daar krijgen directie en management onderdak. Ook wordt er ontsluitende infrastructuur mee aangelegd.

De financiële bijdrage past in het beleid van de provincie om innovatie te stimuleren en een goed vestigingsklimaat te creëren. Daarnaast hecht de provincie groot belang aan de extra werkgelegenheid die de uitbreiding met zich meebrengt. Bij Fokker Slobbengors werken op dit moment circa 1.000 mensen. Dat aantal zal toenemen. Ook veel toeleveranciers profiteren van de uitbreiding.

De subsidie komt tot stand door toepassing van de Algemene subsidieverordening van de provincie. Provinciale Staten moeten nog wel met de toekenning akkoord gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.