Arjan Erkel komt met theatertour over zijn ontvoering in Dagestan ook naar Papendrecht

31 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Arjan Erkel komt met theatertour over zijn ontvoering in Dagestan ook naar Papendrecht

PAPENDRECHT - Met een try out in theater Walhalla in Rotterdam begint Arjan Erkel op 14 november aan zijn eerste theatertoer door Nederland. In zijn muzikale theatervoorstelling “Vrijheid van Denken en Doen” neemt Erkel zijn publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij 607 dagen lang verkeerde, nadat moslimrebellen hem ontvoerden in Dagestan tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen.

Het is niet alleen een boeiende voorstelling over verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust maar ook een verhaal vol humor en zelfspot. Ging Arjan Erkel te ver in zijn verbinding met zijn ontvoerders door met hen te boksen, hen sekstips te geven en hen zo ver te krijgen hem een kalashnikov in zijn handen te drukken of was dit een puur staaltje overlevingsdrang.

Tijdens zijn gevangenschap spookten bekende nummers over het leven achter tralies zoals ‘Green Green Grass of Home’ van Tom Jones en ‘Folsom Prison Blues’ en ‘San Quentin’ van Johnny Cash door zijn hoofd en boden hem steun, troost, kracht en energie. En toen zelfs zijn ontvoerders ‘Oerendhard’ van de band Normaal fonetisch mee gingen zingen werd dit zijn lijflied. Erkel wilde vrijkomen en weer oerendhard door. Niet voor niets begeleidt Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van de band Normaal, Erkel tijdens zijn tournee.

De regie is in handen van Eva-lise Geerlings. Arjan Erkel: ”Samen hebben wij er een inspirerende en pakkende voorstelling van gemaakt die het publiek zal vasthouden tot het einde. Daarnaast is het een mooi voorbeeld over hoop, moed, kracht en wendbaarheid. Facetten die wij hard nodig hebben in deze wereld die steeds meer onderhevig is aan veranderingen.’

Deze theatertour brengt Arjan Erkel in januari 2018 ook naar Papendrecht.

Kijk voor de speeldata op arjanerkel.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.