ChristenUnie Papendrecht pleit voor subsidie Stichting Present

28 maart 2017
ChristenUnie Papendrecht pleit voor subsidie Stichting Present

PAPENDRECHT - De fractie van ChristenUnie Papendrecht heeft vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over het ontbreken van subsidie voor stichting Present.

Gemeenteraadslid Pieter-Jan den Dekker is erg enthousiast over de stichting: “Present doet erg goed werk voor mensen in armoede, met een slechte gezondheid of die eenzaam zijn. Zij helpen daar waar hulp nodig is door veel praktische zaken op te pakken. Dit kan variëren van het opknappen van een verwaarloosd huis tot het eenvoudig inrichten van een kinderkamer waarvan het kind eerst op een matras op de grond sliep”. Het raadslid vindt het schrijnend dat zulke gevallen nog voorkomen in Papendrecht. “De inzet van de vele vrijwilligers van Present is daarom hard nodig en enorm belangrijk”.

De stichting is vorig jaar financieel in zwaar weer terecht gekomen. Een subsidieaanvraag bij de gemeente Papendrecht werd echter geweigerd. De gemeente gaf als reden dat deze subsidie naar de BWi (Brede Welzijnsinstelling) is gegaan. Wat echter blijkt is dat de BWi, en maatschappelijke instellingen zoals ASVZ, Gemiva en Rivas bij stichting Present aankloppen voor hulp. Daarnaast willen zij ook gebruik maken van de vrijwilligers met begeleiding. Stichting Present is de enige die dit momenteel kan bieden.

“ChristenUnie Papendrecht vindt dit een onwenselijke situatie en heeft hierover vragen gesteld aan het college”, aldus Peter-Jan den Dekker. “Het kan niet zo zijn dat er geen subsidie meer wordt gegeven terwijl instellingen en maatschappelijke organisaties die wél subsidie ontvangen vervolgens aankloppen bij stichting Present”. De ChristenUnie wacht de antwoorden van het college af, voordat zij verdere stappen overweegt. Het is voor ChristenUnie Papendrecht in ieder geval duidelijk dat deze belangrijke organisatie de steun van de gemeente Papendrecht verdient!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.