ChristenUnie: voor ondernemer én werknemer Papendrecht

16 februari 2017
ChristenUnie: voor ondernemer én werknemer Papendrecht

PAPENDRECHT - Het is tijd voor de 2e verkiezingsbijdrage. Deze keer staat de arbeidsmarkt centraal. ‘Jongeren sneller een vaste baan’, ‘een werkloze oudere weer aan het werk’, ‘jonge ouders die meer naar eigen inzicht arbeid en zorg kunnen combineren en verdelen’. Dat is het ideaal van de ChristenUnie.

Niet alleen landelijk maar ook in Papendrecht. Om dit te bereiken zijn landelijke veranderingen nodig. Als het aan de ChristenUnie ligt wordt het volgende hierin aangepakt:

De VAR (verklaring arbeidsrelatie) komt terug, want modelcontracten werken niet. ZZP-ers krijgen een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering op minimumniveau. De WW wordt omgebouwd naar WOW: Werk-Opleiding-Werk met inzet van de transitievergoeding. Hoe langer je flexwerker kan zijn, hoe langer de contractduur zal zijn.

Voor kleinere bedrijven wordt loon doorbetalen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid beperkt tot één jaar. Voor grotere bedrijven wordt de periode beperkt dat ze verantwoordelijk zijn voor oud-werknemers die ziek zijn.

Werk gaat meer lonen door de lasten op arbeid fors te verlagen. Dat leidt tot meer nettoloon en goedkopere arbeid. Bovendien komt er een tegemoetkoming voor bedrijven voor mantelzorgkosten, het in dienst nemen van ouderen en het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De ChristenUnie in Papendrecht zet zich in voor werk met perspectief. Natuurlijk zijn we deels afhankelijk van de centrale overheid, maar lokaal proberen we zeker hieraan bij te dragen. We stimuleren het vestigingsklimaat, zodat grote en kleine bedrijven het prettig vinden om zich in Papendrecht te vestigen, of te blijven. Met ondernemers kijken we naar verbeteringen en verminderingen van de regels. In overleg met winkeliers en de eigenaren kijken we naar oplossingen om de leegstand op te lossen en te voorkomen. Met als uiteindelijke doel een dorp te zijn waar voldoende werkgelegenheid is. Een aantrekkelijke gemeente om in te wonen en te werken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.