Boskalis-dochter VBMS wint kabellegcontract voor offshore windmolenpark

26 januari 2017
Boskalis-dochter VBMS wint kabellegcontract voor offshore windmolenpark

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat dochteronderneming VBMS een kabellegcontract ter waarde van circa EUR 100 miljoen heeft verworven van ScottishPower Renewables voor het offshore windmolenpark East Anglia ONE.

De werkzaamheden voor VBMS omvatten het leveren, installeren en begraven van 102 66kV-inter-arraykabels, evenals het aansluiten en testen ervan. De uitvoering van het project start in de loop van het eerste kwartaal van 2019 en zal naar verwachting medio 2020 zijn afgerond.

Het offshore windmolenpark East Anglia ONE zal bestaan uit maximaal 102 windturbines met een totale capaciteit van maximaal 714 megawatt. Het offshore windmolenpark komt circa 43 kilometer uit de kust van Suffolk te liggen in het zuidelijke deel van de Noordzee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.