Tafelronde 140 organiseert 2e editie aan de ronde Tafel

26 oktober 2017 door Josette Huisman
Tafelronde 140 organiseert 2e editie aan de ronde Tafel

REGIO - Stichting Tafelronde 140 Papendrecht, een serviceclub van ondernemende mannen onder de 40 jaar, organiseert op maandag 18 december 2017 voor de tweede maal “Aan de ronde Tafel”; een gezellig en sfeervol kerstdiner voor ouderen uit Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Molenwaard.

Ouderen
Om ons heen zien en horen we steeds vaker over ouderen die eenzaam zijn, of het op welke manier dan ook erg moeilijk hebben. Er zijn in Nederland meer dan 4,1 miljoen 55-plussers. Veel ouderen hebben slechts een keer in de maand een sociaal contact. (Onderzoek TNS/NIPO, november 2012). Kwetsbare ouderen lopen extra risico op gezondheidsproblemen of opname in een tehuis. Daarnaast vereenzamen zij sneller en de kans op overlijden binnen 3 jaar is twee tot drie keer zo groot.
Uit onderzoek blijkt bovendien dat 85% procent van de eenzame ouderen het lastig vinden om dit bespreekbaar te maken. Ze hebben het gevoel hiermee mensen lastig te vallen en ze vinden dat er veel onbegrip voor eenzaamheid bestaat. 74% van alle eenzame respondenten geeft aan een echt goede vriend of vriendin in het leven te missen. Een respondent: “Ik kom alleen thuis. Er is niemand waarbij je je ei kwijt kan, niemand die je leuk vindt en ook niemand die van je houdt.”

Aan de ronde tafel – speciaal voor ouderen
“Kortom, deze mensen verdienen extra aandacht, vooral rond de feestdagen. Om deze mensen een mooie avond te kunnen bezorgen, ontstond bij ons het idee om juist deze mensen eens flink in de watten te leggen en samen te brengen. ‘Aan de ronde tafel’ zal in kerstsfeer plaatsvinden in restaurant Kampanje te Hardinxveld-Giessendam op maandag 18 december 2017 vanaf 16:45. Het uitje is voor alle deelnemers geheel kosteloos voor alle deelnemers en wij zorgen voor het vervoer indien nodig”, aldus Gerben van der Veen van Tafelronde 140.

Diner en entertainment
Naast het verschaffen van een goede maaltijd is het doel ook om met de ouderen in gesprek te gaan en er voor hen een mooie avond van te maken. Het kerstdiner zal worden opgevrolijkt door o.a. een Troubadour.

Aanmelden
Er kunnen maximaal 150 personen bij ‘Aan de Ronde Tafel’ aanschuiven. Plaatsing geschiedt op volgorde van inschrijving. Bent u zelf ouder en heeft u behoefte aan wat aandacht en gezelligheid of kent u ouderen in uw omgeving die het verdienen om eens in de watten te worden gelegd? Laat het ons dan weten! Aanmelden is mogelijk via de website of schriftelijk naar: Tafelronde 140, Kortland 15, 2951 GM Alblasserdam.

Op de website is verdere informatie over het evenement te vinden. Voor vragen per e-mail kunt u terecht bij secretaris@rt140.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.