Geslaagde calamiteitenoefening woonlocaties en thuiszorg Rivas

26 oktober 2017 door Josette Huisman

DRECHTSTEDEN - Rivas Zorggroep hield op maandag 23 oktober een calamiteitenoefening voor de woonlocaties en thuiszorg. Tijdens deze oefening werd gewerkt aan de hand van het eigen calamiteiten-, ontruimings- en continuïteitsplan. Hierin staat beschreven wat er gedaan moet worden om bij een calamiteit de schade en het gevaar voor zowel bewoners als medewerkers zoveel mogelijk te beperken. En de zorgverlening door te laten gaan.

Het fictieve ongeval betrof een brand in een verpleeghuis van Rivas. Een zogeheten crisisbeleidsteam, onder leiding van een externe trainer, oefende aan de hand van verschillende opdrachten hoe je komt tot goede oplossingen in geval van een calamiteit. Daarbij kreeg het team steeds nieuwe uitdagingen om op in te spelen.

Geslaagd en leerzaam
‘Uit de oefening bleek dat we snel en kundig kunnen handelen wanneer er sprake is van een ongeval’, zegt Hans Muller, coördinator veiligheid en milieu bij Rivas. ‘Samenwerking tussen en door afdelingen en een duidelijke rol- en taakverdeling bleken daarbij cruciaal voor een soepel verloop. Er zijn altijd verbeterpunten. Met de oefeningen brengen we die in kaart en daar leren we van. We blijven daarom regelmatig oefenen. We mogen terugkijken op een geslaagde en ook leerzame oefening.’

Bijschrift foto: Een zogeheten crisisbeleidsteam, onder leiding van een externe trainer, oefende aan de hand van verschillende opdrachten hoe je komt tot goede oplossingen in geval van een calamiteit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.