Landwinkel de Fruitheerlijkheid dingt mee naar de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden

23 oktober 2014
Landwinkel de Fruitheerlijkheid dingt mee naar de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden

PAPENDRECHT - Landwinkel de Fruitheerlijkheid is genomineerd voor de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden. De stemronde om in de finale te komen is nu begonnen. Er kan nu  kunnen nu gestemd op hun plan om een Bijen en Insecten Educatie Stal in hun boomgaard te bouwen.

Het plan is om midden in de boomgaard een bijenstal met educatieruimte te bouwen. Ze gaan dit doen samen met Imkerij en Educatie Ronald van Doesburg. Ronald staat met een aantal bijenvolken in de boomgaard en wil graag meer doen aan educatie over bijen  Dat sluit prima aan bij de wens om de teeltwijze beter zichtbaar te maken. De teeltwijze is er op gericht om o.a. met nuttige insecten (natuurlijke vijanden) de schadelijke te bestrijden. Daar wordt al jaren mee gewerkt en dat  lukt goed. Zo hebben ze dit jaar geen chemische bestrijdingsmiddelen op de appels en peren gebruikt.

Via de te bouwen educatieruimte, maar ook op de wandelroute (door een groot deel van de boomgaard) daarheen willen ze dus bezoekers (klanten, scholen en andere belangstellende) meer te weten laten komen over de bijen en andere nuttige insecten (in het fruit). Ze willen dit gaan doen via rondleidingen, cursussen, workshops e.d., maar bezoekers kunnen straks ook ‘vrij’ een wandeling door de boomgaard maken en de educatieruimte bezoeken en zo informatie opdoen.

Stemmen kunt u hier.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.