Sintintocht in Papendrecht op zaterdag 18 november 2017

25 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Sintintocht in Papendrecht op zaterdag 18 november 2017

PAPENDRECHT - Oh kom er eens kijken………. . Zie ginds komt………. . Het is weer bijna zover. Ook dit jaar komt Sinterklaas met ongeveer 100 Zwarte Pieten naar Papendrecht. De Sinterklaasintocht, die door Tafelronde 140 Alblasserwaard wordt georganiseerd, vindt plaats op 18 november 2017.

De goedheiligman en zijn gevolg worden om 13.00 uur verwacht in de jachthaven van Papendrecht. Zoals voorgaande jaren worden in en rondom de jachthaven vanaf 11.30 uur de nodige activiteiten georganiseerd. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd.

Nadat de burgemeester van Papendrecht Sinterklaas heeft verwelkomd en Sinterklaas de kinderen van Papendrecht heeft toegesproken, vindt de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats. De kleurplaat is te vinden op www.sintpapendrecht.nl.

Kleurplaten kunnen tot donderdag 16 november a.s. 12.00 uur worden ingeleverd bij Baker & Baker, Meentpassage 22, 3353 HH Papendrecht.

Circa 13.30 - 14.00 uur begint de tocht door Papendrecht. Vanwege wegwerkzaamheden wordt dit jaar een aangepaste route afgelegd in vergelijking met voorgaand jaar.

De concept route zal zijn:
• Jachthavenweg (verwacht vertrek 13.45 uur)
• Pontonniersweg
• Veerdam
• Oude Veer
• Veerpromenade
• Weteringsingel
• Muilwijckstraat
• Scheidingslaan
• Seringenstraat
• Zonnebloemstraat
• Lange Tiendweg
• Veerweg
• Cypressenlaan
• Kastanjelaan
• Platanenlaan
• Espenhof
• Parkeerplaats winkelcentrum Wilgendonk voorzijde
• Kastanjelaan
• Wieklaan (rotonde 2/4)
• Molenlaan
• Burgemeester Keijzerweg
• Jan Steenlaan
• Winkelcentrum Westpolder (verwachte aankomst 15.00 uur).

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hebben ook dit jaar weer voldoende strooigoed bij zich, zodat voor iedereen voldoende pepernoten en snoepgoed beschikbaar is. Tafelronde 140 Alblasserwaard organiseert deze intocht met de hulp van vele sponsoren en vrijwilligers. Naast het mogelijk maken van een mooie intocht voor jong en oud, gaat Tafelronde 140 Alblasserwaard er met het organiseren van de intocht vanuit dat voldoende geld wordt ingezameld voor een goed doel.

De ingezamelde sponsorgelden kwamen vorig jaar en dit jaar ten goede van De Sinterklaasbank, een stichting die in het leven is geroepen om kinderen van minder koopkrachtige ouders tóch een cadeau aan te kunnen bieden tijdens de Sintperiode..

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen aan secretaris@rt140.com, of kunt u de websites www.rt140.com, www.sintpapendrecht.nl en www.sinterklaasbank.nl bezoeken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.