Drechtstreek pakt een punt tegen Nivo Sparta

23 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Drechtstreek is er in Zaltbommel geslaagd om gelijk te spelen tegen het sterke Nivo Sparta. In een vooral op het eind zeer spannende wedstrijd wist de ploeg van coach Miguel Munoz de rug recht te houden en kon het een punt mee naar huis nemen.

De wedstrijd op het fraaie complex De Watertoren startte rustig en beide ploegen tastten af wat ze aan elkaar hadden. Voor beide doelen ontstond enige activiteit totdat Mark Kunst na een misverstand in de verdediging van Nivo Sparta al in de 11de minuut de 0-1 op zijn naam kon schrijven. Nivo Sparta leek hierdoor enigszins overdonderd maar kon toch vijf minuten later al de gelijkmaker aantekenen. Het doelpunt ontstond uit een vrije trap op een meter of tien buiten het strafschop gebied na een niet zo handige overtreding van Justin Blaauw. De jonge verdediger Jordi Ruijsch liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de bal over de muur direct in de verre hoek buiten het bereik van doelman Joris Moesman.

Bij de 1-1 stand was Mo Nikbakht nog twee keer in de gelegenheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar zijn pogingen mislukten. Ongeveer tien minuten voor rust kwam Drechtstreek opnieuw op voorsprong, nu door een prachtige lob van Michael Slingerland. Nivo Sparta wist daar tot aan de rust niet veel tegenover te stellen.

In het eerste deel van de tweede helft golfde het spel op en neer en beide ploegen bleven knokken voor wat ze waard waren. Dat resulteerde in een prima kijkspel voor het publiek Bij Nivo Sparta zag de ingevallen Jasper de Wit zijn fraaie schot onschadelijk worden gemaakt door doelman Moesman en aan de andere kant wist doelman Ruud de Groot een mooi doorgekopte bal van Michael Slingerland op tijd te stoppen. In de loop van de tweede helft slaagde Nivo Sparta er in om Drechtstreek steeds vaker terug te dringen maar vreemd genoeg ontstonden toen eerst enkele bijna-doelpunten van Drechtstreek.

Met een beetje meer geluk zou het verder zijn uitgelopen maar de counters aan de andere kant werden steeds talrijker en de druk op het Drechtstreek doel werd steeds groter. De fysiek sterke Zaltbommelaren zetten steeds meer pressie en het leek erop dat de gelijkmaker elk moment kon vallen. Een kwartier voor het eind van de wedstrijd kwam die ook en het was de lange routinier Willem Looijen die de 2-2 op het bord bracht. In het kwartier dat toen volgde leek Nivo Sparta ontketend maar in dit felle  slotoffensief wist Drechtstreek overeind te blijven en bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van de Luitgaarden kon de ploeg opgelucht ademhalen in de wetenschap dat het een punt kon bijschrijven.

Komende zaterdag speelt Drechtsteek thuis tegen Woudrichem dat even veel wedstrijdpunten heeft behaald als Drechtstreek. Die wedstrijd in het Oostpolderpark begint om 14:40 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.