Drechtstreek JO15-2 wint eerste Partnerstad Zaalvoetbaltoernooi.

23 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Afgelopen zaterdag 21 oktober vond in Sportcentrum Papendrecht een internationaal zaalvoetbaltoernooi voor JO15- teams plaats.

Het internationale tintje werd verzorgd door een Duits voetbalteam uit Blomberg-Cappel. Deze gemeente is de zogenaamde "partnerstad" van Papendrecht en in het kader van een uitwisselingsprogramma tussen beide steden werd het Duitse team inclusief ouders en begeleiders uitgenodigd. Verder waren VV Drechtstreek als gastheer, VV Alblasserdam, VV Hardinxveld en WFB uit Ouddorp deelnemers met 1 of 2 teams aan het toernooi.

In een sportief en doelpuntrijk toernooi stonden uiteindelijk 2 ploegen uit Cappel (D) en Drechtstreek tegenover elkaar in een spannende finale die Drechtstreek met 1-0 voor zich besliste. VV Hardinxveld legde beslag op de derde plaats.

Aansluitend vond er op het Sportpark bij Drechtstreek nog een BBQ plaats waar tot in de late uurtjes gezellig nagekletst werd. Na een overnachting in het Dordtse StayOkay ondernam de Duitse delegatie nog een fluisterboottocht in de omgeving van Kinderdijk.

De organisatie wil Ardwil Goedegebuur van de gemeente Papendrecht en het bestuur van VV Drechtstreek bedanken voor hun bijdrage om dit sportieve festijn mogelijk te maken. Wellicht is dit het begin van een mooie traditie.

Foto's: Piet van Beest

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.