Ad Tromp: 'Aldi haakt af, maar nu wil Lidl...?!'

23 oktober 2017
Ad Tromp: 'Aldi haakt af, maar nu wil Lidl...?!'

PAPENDRECHT - Ad Tromp blijft zich verbazen over de ontwikkelingen wat betreft de aanstaande invulling van het lege gebouw van de bibliotheek.

HIj geeft aan: "In Papendrecht blijft de verhuizing van de bibliotheek en daarop de invulling van het lege gebouw voor veel stof tot gesprek zorgen. Lidl wil groter, zo blijkt! En ze waren daarover al  sinds vorig jaar in gesprek. En men was ook al in overleg met de Aldi (de concurrent). Nu wil men de gemeenteraad vragen om in te stemmen.

Is er wat veranderd in de visie van de gemeente Papendrecht aangaande supermarkten? Het aantal m² was en is dus nog steeds (geen nieuwe cijfers) voldoende voor Papendrecht. Ook hier dus geen wijziging onderbouwd door een of meerdere rapporten. NEEN!
Lidl heeft een eigen pand, dat als deze constructie mag weer leegstaat (nog meer leegstand op De Meent), maar een nieuwe oplossing biedt voor het eigen pand van de gemeente waar de bibliotheek nu is gevestigd. Los van de wenselijkheid en los van de problematiek voor de directe bewoners.

Bewoners zijn tegen een supermarkt. Ze hebben hun redenen daartoe heel duidelijk kenbaar gemaakt. Aldi wilde daaraan blijkbaar niet tegemoetkomen. Lidl wil daaraan blijkbaar wel meewerken (kosten geen probleem?) om aan de belangen van de bewoners tegemoet te komen. Aan de bewoners die terecht en feitelijk niets zien in de overlast die vestiging van de supermarkt met zich meebrengt. Voor hen is een supermarkt aldaar geen issue.

Waarom is er tot op heden niet onderzocht of de bibliotheek Aan Zet, De volksuniversiteit en IT Workz en dus vestiging van deze drie in de huidige bibliotheek met een vernieuwde aanbouw voldoende ruimte biedt om zich aldaar voor de toekomstige jaren te vestigen? Waarschijnlijk gelet de subsidiegelden op de huur (voor de toekomstige jaren) een goedkopere oplossing. Bouw dan gewoon een 2e Marktmeester volgens de eerste plannen voor het centrum en op de begane grond ruimte voor winkelvestiging of horeca. Daarboven woningen waaraan behoefte is.

Als Lidl gewoon nog eens wacht, dan komt er over enige tijd best wel ruimte vrij, zo is mijn verwachting. Want wie zegt mij dat er op korte termijn of binnen een jaar geen verdere leegstand komt. In het huidige tempo moet dit lukken. En dan is met wat schuiven dit probleem ook opgelost.

Verder blijf ik mij verbazen hoe krampachtig dit gemeentebestuur vasthoudt aan vestiging van een supermarkt op de beoogde plek. Waar dit soort ondernemingen in de watten worden gelegd moet een lokale fietsenwinkel, die met zijn reparatie niet eens mag worden gevestigd op de Meent maar zien. Een beetje hulp om vestiging voor hem in de Coornhertstraat te realiseren is aan dit bestuur te veel gevraagd blijkbaar. Maar ook teveel gevraagd aan de raad van Papendrecht om regels ook eens iets anders te willen interpreteren, anders in te vullen of wijzigingen? Of ziet men liever veel wagens met daarop de naam van internetleveranciers in fietsen zoals Stella, Fietsenwinkel Fietsen concurrent etc. in onze gemeente rijden. 

Het steeds maar hebben over regeltjes, regeltjes en nog eens regeltjes, maar daarvoor geen oplossing willen zoeken zijn zaken waar burgers, maar ook dus ondernemers teveel last van hebben. Handhaven of deze ondernemer niet in de fout gaat: daar is het vizier enkel op gericht. Niet in een oplossing. Fietsreparatie en fietsenverkoop is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verplaatst u zich nu eens in de meerwaarde als werkgelegenheid en assortiment".

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.