Drechtstreek verliest opnieuw in uitwedstrijd

16 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen is Drechtstreek er niet in geslaagd om een overwinning te behalen. Ondanks het betere spel moest het toch de punten aan SV Meerkerk laten dat met 2-1 won.

Drechtstreek begon voortvarend aan de wedstrijd en het slaagde er in zijn tegenstander meteen onder druk te zetten. Dat resulteerde al in de 8ste minuut in een 1-0 voorsprong door Michael Slingerland. Die kopte in maar de bal werd  door doelman Wilco den Tuinder weggetikt. Slingerland wist de rebound echter toch in te schieten. Drechtstreek wist echter niet te profiteren van het betere veldspel want alle ballen op het doel werden onschadelijk gemaakt of gingen over het doel. Mark Kunst was enkele malen dicht bij een doelpunt. Voor het Drechtsteek doel ontstonden nauwelijks serieuze kansen maar Drechtstreek verzuimde zelf te scoren.

Ook in de tweede helft waren er voor Drechtstreek kansrijke situaties en enkele fraaie aanvallen maar gescoord werd er niet. En toen kantelde in de 54ste minuut de wedstrijd. Ton Groffen was net te laat bij zijn tegenstander en raakte hem op het nippertje. Scheidsrechter Beumer uit Dongen trok daarop direct een rode kaart en Groffen kon gaan douchen. Drechtstreek leek aangeslagen door deze in veler ogen onterechte rode kaart en het kwam eigenlijk niet meer in zijn spel. SV Meerkerk rook zijn kansen en er volgden  enkele gevaarlijke aanvallen.

Drechtsreek had veel geluk toen een harde knal van Dick Kooyman op de lat eindigde. Toen scheidsrechter Beumer enkele minuten later een vrije trap gaf op de rand van het strafschopgebied leken de mannen van Munoz de kluts helemaal kwijt te zijn. Beumer bestrafte met deze vrije trap de in zijn ogen te ver uitkomende doelman Joris Moesman. Toen de vrije trap door Theo van Zessen genomen werd oordeelde de arbiter dat die keihard ingeschoten bal op de hand van een verdediger in de muur was gekomen en hij kende een strafschop toe. Dat presentje liet Youri van Blanken zich niet ontnemen en hij schoot de gelijkmakende 1-1 binnen.

Als de Drechtstreek equipe toen koel en doortastend was gebleven dan waren er wellicht nog kansen geweest maar de concentratie leek nog verder weg te ebben. Enkele minuten later verspeelde Damien Vereecken klungelig de bal en de snelle Joop Friedeman aarzelde niet en schoot de winnende 2-1 binnen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ontstond een zelfde situatie als die waar het eerste doelpunt uit voort kwam. Opnieuw vond scheidsrechter Beumer dat Joris Moesman bij het uitschieten over de lijn van zijn strafschopgebied kwam en opnieuw werd er een vrije trap genomen op de rand van dat strafschopgebied. Dit keer kon de bal goed worden weggewerkt. Dankzij het alerte keeperswerk van doelman Joris Moesman liep de achterstand niet nog verder op. Toen scheidsrechter Beumer na exact 45 minuten af floot had Drechtstreek dus weer punten verloren. 

Komende zaterdag wacht Drechtstreek opnieuw een lastige uitwedstrijd. Het reist dan af naar Zaltbommel voor de wedstrijd tegen Nivo Sparta dat zaterdag zijn eerste overwinning behaalde tegen Tricht. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.