Een leerzame dag voor de brugklassen van De Lage Waard

13 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Op dinsdag en donderdag zijn de brugklasleerlingen van CSG De Lage Waard naar het bijzondere museum Nemo in Amsterdam geweest. De leerlingen vertrokken rond 9 uur met de bus richting de hoofdstad. Eenmaal aangekomen in het museum keken ze hun ogen uit.

Er was van alles te zien en te leren. De leerlingen konden zelf proefjes doen, ontdekken hoe je energie opwekt en hoe je het beste een stevige brug bouwt. Ieder groepje had een aantal opdrachten meegekregen vanuit het vak natuurkunde.

Na de lunch had iedereen nog de tijd om vrij rond te lopen en van alles uit te proberen. Rond half 2 vertrok de bus weer richting Papendrecht. In de komende weken gaan de leerlingen met de kennis vanuit het museum en de lessen natuurkunde, scheikunde en techniek aan de slag met het '''bruggen bouwen project''.

Bron foto: Lage Waard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.