BWI doet oproep aan Politieke Partijen om vrijwilligers niet te vergeten in verkiezingsprogramma

13 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
BWI doet oproep aan Politieke Partijen om vrijwilligers niet te vergeten in verkiezingsprogramma

PAPENDRECHT - BWI doet een oproep aan de politiek: "Alstublieft; voor een actieve, krachtige gemeenschap. Maak uw verkiezingsprogramma compleet. Eén op de twee mensen in onze energieke samenleving zet zich vrijwillig in. Overal zijn vrijwilligers, bewoners en hun organisaties actief voor doelen die zij zelf belangrijk en nodig vinden.

Mensen pakken graag hun rol op het gebied van het democratisch proces, groen, publieke voorzieningen (als zwembaden en bibliotheken), duurzame energie, zorg, jeugd, sport, cultuur, integratie en nog veel meer onderwerpen. Op eigen initiatief, maar ook als de gemeente hen daar om vraagt. Dit is vrijwillig, maar niet gratis.

Vrijwillige inzet ontstaat ook niet ‘vanzelf’.
Daarvoor is ruimte en vrijheid nodig en de gemeente speelt hier een belangrijke rol in. Een goede gemeente creëert de randvoorwaarden waaronder het brede vrijwilligerswerk kan floreren. Zonder vrijwillige inzet halveert de kwaliteit van leven in Nederland. Alle reden om vrijwilligerswerk goed op te nemen in uw verkiezingsprogramma voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Vrijwilligerswerk essentieel voor álle politieke partijen
Vrijwilligerswerk is van essentieel belang in een maatschappij waarin mensen steeds meer op elkaar zijn aangewezen en waarin de overheid meer en meer taken teruggeeft aan de samenleving. Het speelt een enorme rol op een groot aantal gemeentelijke beleidsterreinen en hoort dus thuis in alle partijprogramma’s.

Waar liggen uw speerpunten?
Eenzaamheid • Wijkontwikkeling • Veiligheid
Familie en gezin • Zorg voor elkaar • Verbondenheid en sociale cohesie • Integratie Taalontwikkeling • Erfgoed Meedoen • Cultuur • Vrije tijd • Onderwijs • Economische ontwikkeling • Gezondheid en bewegen (sport) Arbeidsmarktkansen • Opvoeden • Economische ontwikkeling Armoede en schulden • Publieke voorzieningen
Natuur en Landschap."

Tot zover de oproep van BWI.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.