Verzelfstandiging Theater en Sportcentrum weer een stap dichterbij

12 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Verzelfstandiging Theater en Sportcentrum weer een stap dichterbij

PAPENDRECHT - Op dinsdag 10 oktober zette burgemeester A.J. Moerkerke van Papendrecht zijn handtekening onder de statuten voor de Recreatie en Cultuur Holding BV. Onder die vlag gaan het Sportcentrum Papendrecht en Theater De Willem vanaf 1 januari 2018 verzelfstandigd verder.

De statuten beschrijven het doel en de regels van de Sportcentrum Papendrecht BV, de Theater De Willem BV en de Recreatie en Cultuur Holding BV, die als kapstok van de eerste twee fungeert. De BV’s zijn verantwoordelijk voor beheer, programmering en exploitatie van het theater, het Sportcentrum en twee gymzalen.

De ondertekening van de statuten en daarmee de oprichting van de BV onder toeziend oog van notaris mr. H.J. Portengen is een belangrijk en feestelijk moment in het verzelfstandigingsproces. Dit proces loopt inmiddels 2,5 jaar. Dankzij oprichting van de BV’s kan kwartiermaker en beoogd directeur-bestuurder Erik Groeneweg de bedrijven nu gaan inrichten, administraties opzetten, bankrekeningen openen, mensen aannemen en contracten tekenen. Vanaf 1 januari 2018 moeten de BV’s in bedrijf zijn.

‘Dat betekent dat Theater en Sportcentrum vanaf dat moment als zelfstandige ondernemingen werken’, lichten Groeneweg en burgemeester Moerkerke de nieuwe organisatorische vorm toe. ‘Achter de schermen zijn praktische zaken grotendeels geregeld, zoals administratieve aandachtspunten, ict en arbeidsvoorwaarden voor de personeelsleden. De gemeente blijft honderd procent eigenaar van de BV’s en houdt dus zeggenschap, maar door de verzelfstandiging hebben het Theater en het Sportcentrum meer ruimte om in te springen op ontwikkelingen in de markt  en samenwerking met bedrijven.

Foto: Richard van Hoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.