Drechtstreek wint van Pelikaan

09 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT - Op een druilerig sportpark Oostpolder behaalde Drechtstreek zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen. Na het wat ongelukkige verlies een week eerder in de uitwedstrijd tegen Roda Boys wist het Pelikaan uit Zwijndrecht met 4-1 te verslaan. Die uitslag had nog hoger uit kunnen vallen want er werden ook nog twee doelpunten afgekeurd. De eerste tien minuten van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar goed in bedwang en in de 10e minuut schoot Mark Kunst net naast het doel van inval doelman Jeroen de Veij.

Twee minuten later viel de 1-0 nadat Joey d’Haan, net terug na een blessure, de bal op een presenteerblaadje kreeg van Mark Kunst. Pelikaan liet zich niet onbetuigd en zag zelfs kans om via Stefano Garcia Tavares de 1-1 in te schieten nadat Ton Groffen zijn tegenstander moest laten wegglippen op het natte veld. Dat gaf de Zwijndrechters weer moed en het hoge tempo waarin er toen gespeeld werd bracht kansen voor beide doelen. Drechtstreek bleef goed overeind en vijf minuten voor het eind van de eerste helft was Mark Kunst heel dicht bij de 2-1 maar zijn schot kwam op de lat. Op slag van rust wist Randy Kroos tegen zijn oude ploeg de 2-1 toch nog in te schieten.

Na rust hield Drechtstreek het pittige tempo vol en het speelde met vertrouwen. Het elftal speelde gedisciplineerd en beheerst en het zag de moed bij Pelikaan slinken. Het leek er op dat Drechtstreek de zaak conditioneel beter op orde had en er vielen steeds vaker gaten in de verdediging van Pelikaan. Na tien minuten in de tweede helft schoot Michael Slingerland de 3-1 binnen. Die zelfde Slingerland zag later ook nog een doelpunt afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel. Na de 3-1 kon Pelikaan eigenlijk niet veel meer inbrengen en  het kon nauwelijks gevaar stichten voor het doel van de goed keepende Joris Moesman. Toen Joey d’Haan met zijn tweede doelpunt van de middag de 4-1 in kon schieten was de wedstrijd wel gespeeld.

Coach Miguel Munoz kan achteraf alleen maar tevreden zijn met het resultaat: “Het elftal draaide soepel en liet zijn tegenstander niet in zijn spel komen. Heel mooi om te zien.” Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen SV Meerkerk. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Bron foto: VV Drechtstreek,

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.