Scouting Van Brederode doet mee aan NL DOET

09 maart 2011
Scouting Van Brederode doet mee aan NL DOET

PAPENDRECHT - Scouting Van Brederode doet op 19 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen. Scouting Van Brederode zoekt vrijwilligers die willen helpen om een van de speellokalen van het clubgebouw van een verfbeurt te voorzien. Na het verven kunnen de kinderen elke week weer gebruik maken van een eigentijdse speelruimte.

‘Scouting Van Brederode ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen’, aldus Radboud van den Bovenkamp. Mensen die met vrienden, collega’s of hun vereniging of sportclub in actie willen komen bij Scouting Van Brederode kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de organisatie.

Het succes van NL DOET blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NL DOET 2010 waren al 150.000 vrijwilligers actief. In 2011 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been krijgen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. “Met NL DOET laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt het bij aan een goed imago van vrijwilligerswerk.”, aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied en steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NL DOET geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.