De Duim vertrekt van het Willem de Zwijger College

09 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Al bijna anderhalf jaar wordt op het Willem de Zwijger College een duim doorgegeven. Een personeelslid krijgt dan een eervolle vermelding op intranet en mag de plastiek van een vuist met megaduim –gefabriceerd door een handvaardigheid/techniekdocente-  twee weken lang op zijn/haar bureau hebben, mee naar huis nemen voor op de schoorsteen of gewoon vertroetelen.

Of deze gewoonte nu naar Amerikaans voorbeeld de school in kwam waaien, het een opsteker uit de tijd van het communisme tijdens de Koude Oorlog was of gewoon een teken van waardering naar elkaar……. Er werd wisselend over dit subtiele lichaamsdeel gesproken.

In de voorlaatste werkweek van directeur Jan van de Burgh kreeg hij de duim voor zijn bevlogen werk van de afgelopen 41 jaar op de Willem en werd de duim meteen met pensioen gestuurd.

Bij zijn afscheid woensdagmiddag 4 oktober in theater De Willem werd Jan onder andere met toespraken en muziek van de schoolband geroemd en in het zonnetje gezet. Toen Jan zelf aan het woord kwam en terugblikte op de afgelopen jaren, memoreerde hij dat hij voor de duim een heel geschikte bestemming had gevonden.

De duim gaat niet met pensioen, maar wel de school uit. Jan overhandigde de duim aan wethouder van onderwijs Joke Reuwer. De samenwerking met haar en de Gemeente Papendrecht is altijd zo goed geweest: zij verdient de duim.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.