Schaakclub Pascal start met gelijkspel tegen Dordrecht 3

07 oktober 2017
Schaakclub Pascal start met gelijkspel tegen Dordrecht 3

PAPENDRECHT - Afgelopen week speelde het eerste team van schaakvereniging Pascal (Papendrecht/Alblasserdam) tegen het 3e team van Dordrecht. Pascal trok met maar liefst drie invallers naar Dordrecht met het idee dat het tegen de sterkere tegenstander wel eens een heel moeilijke avond kon worden.

Na ruim twee uur spelen kon hier en daar opgelucht adem worden gehaald. Pascal stond niet met de rug tegen de muur. Op het 1e bord stond Teus Dekker goed maar moest uiteindelijk toch met remise genoegen nemen. Kees van Meerkerk deed op bord 3 het zelfde. Hans van den Beukel moest helaas het hoofd in de schoot leggen en zo stonden we dus achter. Meinte Smink (2e bord)
hield ook goed stand maar moest ook genoegen nemen met remise en Kees Brinkman stevende af op een zekere nederlaag.

Daarna kwam de ommekeer. De drie invallers speelden zeer gemotiveerd en geconcentreerd. Arie Speksnijder (8e bord) haalde het volle punt binnen en Koert Timmerman (7e bord) hield remise. Ten slotte maakte Jo Pattinama (bord 6) de avond goed. Hij haalde in de langst durende partij het volle punt binnen en bracht Pascal langszij Dordrecht.
Een mooie start in de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.