Marco Hoogland (SGP) plaatsvervanger wethouder Jan Nathan Rozendaal

25 augustus 2017
Marco Hoogland (SGP) plaatsvervanger wethouder Jan Nathan Rozendaal

PAPENDRECHT - Deze week is de benoeming van wethouder Jan Nathan Rozendaal als burgemeester van Elburg definitief geworden. Daardoor is er een vacature in het college ontstaan. Daarmee ligt de vraag voor of en hoe die vacature ingevuld moet worden. De coalitie meent dat deze vacature invulling verdient en steunt de voordracht vanuit de SGP en ChristenUnie van het huidige SGP-raadslid Marco Hoogland. Hij zal parttime wethouder worden. Tevens zal wethouder Joke Reuwer iets meer gaan werken. Die combinatie leidt tot een vervanging van 0,6 fte.

Marco Hoogland is een ervaren lokale politicus die op de hoogte is van de plaatselijke dossiers. Tevens is hij goed ingevoerd in de Drechtsteden, als fractievoorzitter van de  regio-fractie SGP/ChristenUnie. Dat zijn belangrijke prés, omdat het immers gaat om een vervanging voor een relatief korte periode. Hoogland zelf ziet de verandering als ‘Onverwacht en uniek; het dienen van het algemeen belang als wethouder is uiteraard van andere orde dan raadslid zijn; beide posities zijn bijzonder en kennen een grote verantwoordelijkheid. Graag wil ik mijn krachten geven!’ De coalitie en het college zien dit met vertrouwen tegemoet.

Hoewel het een relatief korte periode betreft, is de coalitie van mening dat vervanging zinvol is. Dat heeft aan de ene kant te maken met de drukte van de huidige wethouders. Bijvoorbeeld in de regionale samenwerkingsverbanden. De coalitie vindt het belangrijk dat de wethouders het belang van Papendrecht en de regio daar actief behartigen. Aan de andere kant vinden de coalitiepartners het van belang dat de zaken uit de portefeuille van wethouder Rozendaal voldoende aandacht en prioriteit krijgen om op een goede manier afgewikkeld te worden. Dat maakt het zinvol dat er een nieuwe wethouder komt.

Formeel moet de voordracht door de gemeenteraad nog bekrachtigd worden. De benoeming van Hoogland zal dan naar verwachting begin oktober ingaan en van tijdelijke aard zijn. Wel geeft hij alvast aan af te zien van het gebruikelijke wachtgeld. Na deze periode pakt hij zijn huidige werkzaamheden weer op.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.