Even kennismaken: Jan Nathan Rozendaal nieuwe wethouder voor CU-SGP

24 april 2014
Even kennismaken: Jan Nathan Rozendaal nieuwe wethouder voor CU-SGP

PAPENDRECHT - De coalitiebesprekingen zijn afgerond. Tijdens een persconferentie door de formateurs de  Kraker en Korteland is het coalitieakkoord gepresenteerd. Zeven partijen hebben elkaar in dit akkoord gevonden, namelijk CU-SGP, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en VVD. Tevens zijn de 4 wethouders kandidaten gepresenteerd. Drie van de 4 wethouders (Richard Korteland, Cees Koppenol en Joke Reuwer) zijn inmiddels bekend uit het vorige college.

Hieronder volgt een kennismaking met de nog voor velen onbekende wethouder Jan Nathan Rozendaal namens de CU-SGP:  

Jan Nathan Rozendaal (1977) is geboren en getogen in Gouda & Reeuwijk. Samen met zijn vrouw woont hij in Den Haag. Hij is lid van de SGP, maar zal ook lid worden van de ChristenUnie.
Na zijn studie in Wageningen had hij verschillende functies bij de provincie Zuid-Holland. De laatste jaren was hij als leidinggevende betrokken bij diverse interbestuurlijke samenwerkingstrajecten. Tevens trad hij op als procesbegeleider en dagvoorzitter.
Naast zijn werk was Jan Nathan actief binnen de ChristenUnie-SGP in Den Haag en binnen zijn kerkelijke gemeente. Daarnaast heeft hij bestuurlijke functie in het basisonderwijs en bij maatschappelijke organisaties.

Jan Nathan en zijn vrouw Esther Rozendaal-van Belle brengen hun vakanties het liefst wandelend in de natuur door. Zij genieten ervan om samen (of met vrienden) trektochten te maken of lekker te ontspannen met een boek in een inspirerende omgeving.
Verder willen ze zich laten leiden door hun christelijke levensovertuiging. Zij halen de inspiratie voor hun dagelijks leven uit momenten van rust en bezinning.

Kees de Ruijter (fractievoorzitter CU) legt uit: "Zoals u weet, hebben we voor de verkiezingen geen kandidaat-wethouder bekendgemaakt. Dit omdat bestuur en fractie van mening zijn, dat we een kandidaat pas echt goed zouden kunnen selecteren en voordragen, als bekend was over welke competenties en vakinhoudelijke kennis deze kandidaat zou moeten beschikken. Er is gewacht met het kiezen van een kandidaat tot de gewenste kennis en competenties duidelijk waren.

Wij hebben dus gekozen voor een kandidaat vanuit de zogenaamde wethouderspool. Uit de pools van beide partijen is door onze fracties onze kandidaat geselecteerd.

Tijdens onze kennismakingsmakingsgesprekken is gebleken dat Jan Nathan voldoet aan het profiel dat beide fracties wenselijk en noodzakelijk achten voor onze vertegenwoordiger in het college. Hij heeft een ruime ervaring in de bestuurlijke wereld. Het is een gedreven man, die weet te verbinden en een onafhankelijk denker is, met een sterk analytisch vermogen. Opvallend was ook zijn openheid en vriendelijkheid. Duidelijk naar voren kwam zijn betrokkenheid bij mensen en samenleving", aldus Kees de Ruijter.

Op donderdag 24 april zal het college in een openbare raadsvergadering worden geïnstalleerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.