Voedselbank verhuisd en feestelijk geopend aan de Coornhertstraat

04 oktober 2017
Voedselbank verhuisd en feestelijk geopend aan de Coornhertstraat

PAPENDRECHT - Op woensdag 4 oktober heeft de Voedselbank Papendrecht haar nieuwe pand de Coornhertstraat 4 (naast Korteland Rijwielen) geopend. Hiervoor was het ruim 4 jaar gevestigd aan het Westeind, maar dat pand was behoorlijk verouderd en had een onhandige indeling. Nu is alles gelijkvloers en kan men een frisse herstart maken. Ook qua bereikbaarheid en parkeergelegenheid is het een behoorlijke verbetering.

De voedselbank heeft een huurcontract van 5 jaar getekend met de nieuwe eigenaar van het pand en de gemeente Papendrecht heeft toegezegd het huurbedrag de komende 5 jaar te zullen betalen als subsidie. De overige kosten zoals gas, licht, water en alles wat er verder bij komt kijken dient de voedselbank zelf te bekostigen.

Het gebouw werd feestelijk geopend door oud-wethouder Rozendaal, die hiermee zijn laatste 'officiële' optreden in Papendrecht had. Hij heeft achter de schermen een belangrijke rol gespeeld bij het vinden van een nieuwe locatie voor de voedselbank en kon zo nog net voor zijn verhuizing naar de gemeente Elburg de feestelijke opening meemaken.

Op donderdag 5 oktober vanaf 16.30 uur neemt Jan Nathan Rozendaal afscheid als van de gemeente Papendrecht tijdens een feestelijke receptie in het gemeentehuis.

Er werd ook nog een jubileum gevierd, want de Voedselbank Papendrecht bestaat 12,5 jaar. Er zijn twee vrijwilligers van de voedselbank al sinds het begin betrokken en zij vierden dus ook een jubileum. Annie Poelman en Arie Mourik ontvingen daarom van de vice-voorzitter van de voedselbank een fraaie bos bloemen als dank.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.