CRP Rock-Night weer een feest voor rock-fans

25 oktober 2010
CRP Rock-Night weer een feest voor rock-fans

PAPENDRECHT - Zaterdag 23 oktober 2010 was er voor de 2e maal de CRP-Rocknight.

Het succes van vorig jaar smaakte naar meer. Daarom organiseerde de muzieksectie van de Culturele Raad Papendrecht deze Rocknight in Interval in Papendrecht. Daar traden weer vier rockbands op met ook muzikanten uit Papendrecht zelf.

De aftrap was met The Remains. The Remains is ontstaan uit Snail (2006) uit Ridderkerk dus voor velen was dit geen onbekende band.

The Remains maakt een mix tussen, pop/punkrock en grunge. De setlist is niet erg groot “Omdat we echt tijd en aandacht aan de nr's willen geven.” En daarom waren de The Remains ook uitgenodigd!

Na The Remains kwam Opposing Reverse. Dit was onze “Mystery” van de Poster. De muziek van Opposing Reverse wisselt van garagerock tot dansbare drum ’n bass. Invloeden: Dead Poetic, Blindside, 12 Stones. De band bestaat eigenlijk niet meer maar als er een gelegenheid is voor een optreden dan laten ze die niet voorbij gaan en ze hadden er duidelijk zin in met een spetterend optreden!

Straight Unicorn was de “oude bekende” van de eerste CRP-Rocknight.

Deze band heeft een lekkere en gevarieerde sound ontwikkeld.

Straight Unicorn is beïnvloed door veel verschillende artiesten als The Beatles, Sublime, Guns 'n Roses, Chuck Berry, Eels, Led Zeppelin en Jimi Hendrix. ''Een band die het publiek weet te bespelen, zeker door de zanger die naast zijn vocale kwaliteiten zijn aandacht constant richt op het publiek...'' Het optreden was stevig en afwisselend!

Red Heat is de nieuwste 'hard' rock sensatie van de Rockacademie. Niet voor niets heeft deze band lovende kritieken van Ronald Seerders (oa Ilse de langen) Eric Coenen (oa Stevie Ann) en Koen Lieckens (K'choice).
Red Heat is het best te vergelijken als een mix van AC/DC, van Halen met Jared grant als heuse opzwepende soul brother (ala James Brown) on vocals. Voor groovende en rockende riff's, een veelzijdige stem en een spetterende rock show!? ben je bij Red Heat aan het juiste adres!
 
Ook dit jaar was de organisatie weer in handen van Collin Bessels, Pieter van den Berg, Annika Rijerkerk en Elmer Meijers. De heren en dame kijken terug om een geslaagde avond en zijn voornemens om ook in 2011 weer een dergelijke avond te organiseren voor de echte Di-hard Rock fans.

Meer foto's van de CRP Rock-Night 2010 zijn online te bekijken op www.luxfoto.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.