Roda Boys te sterk voor Drechtstreek

02 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Roda Boys te sterk voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Het is Drechtstreek niet gelukt om de lange reeks zonder verlies door te zetten. In Aalst bleek Roda Boys te sterk voor de ploeg van Miguel Munoz. Gezien de reputatie en het verleden van de ploeg uit de Bommelerwaard moest natuurlijk wel rekening worden gehouden met een lastige wedstrijd, zeker voor een promovendus uit de derde klasse. Maar het dient gezegd te worden dat het Drechtstreek ook niet erg mee zat. Al in de derde minuut van de wedstrijd liepen de Papendrechters tegen een strafschop op, veroorzaakt door Damien Vereecken.

Sjors Maas liet zich deze kans niet ontnemen en hij scoorde direct al de 1-0. Drechtstreek probeerde zich daarna terug te vechten en deed dat met veel energie. Het wist diverse serieuze kansen te scheppen maar een schot van Michael Slingerland in de tiende minuut werd gestopt door doelman Patrick Coenen en ook een goede kans van Luuk Bouw werd geneutraliseerd. Beide ploegen waren gedurende een groot deel van de eerste helft goed aan elkaar gewaagd maar Drechtstreek wist niet te scoren. Het was voor de blauwwitten jammer van de 1-0 achterstand want het speelde eigenlijk een prima eerste helft.

Na de rust openbaarde zich een herhaling van de start van de wedstrijd. Niet zo lang na de hervatting legde scheidsrechter Molenaar de bal opnieuw op de stip, nu  na een aangeschoten handsbal van Jorn van Drimmelen. Ook deze kans werd benut door Sjors Maas. De 2-0 voorsprong gaf de ploeg van Roda Boys meer vertrouwen in een goede afloop en dat vertrouwen was duidelijk zichtbaar. De ploeg wist het hard vechtende Drechtstreek in toom te houden en liet geen tegendoelpunten toe zodat de twee strafschoppen de eindstand op 2-0 bepaalden.

Na afloop was coach Munoz duidelijk in zijn commentaar. “Die eerste verliespartij in lange tijd moest er een keer komen natuurlijk en dat dit tegen zo’n sterke tegenstander als Roda Boys gebeurde is bepaald geen schande. Die ploeg is duidelijk weer op weg terug naar een plaats in de eerste klasse en daar lijken ze klaar voor te zijn”.

Door het verlies staat Drechtstreek nu zesde op de ranglijst. Komende zaterdag speelt het thuis tegen het Zwijndrechtse Pelikaan, dat zaterdag thuis op de valreep met nog maar negen spelers in het veld met 3-4 verloor van Wilhelmina’26. Aanvang van die wedstrijd in het Oostpolderpark is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.