Nieuwe gezichten op het Willem de Zwijger College

26 september 2017 door Hennie van der Zouw
Nieuwe gezichten op het Willem de Zwijger College

PAPENDRECHT - Jan van der Burgh, 41 jaar verbonden aan ‘De Willem’, stopt met zijn werkzame leven per 1 oktober aanstaande. Enkele weken geleden stopte afdelingsmanager Frans Welschen ook al. De school heeft het vertrek van deze pijlers van de school aangegrepen om de organisatie van de school aan te passen aan nieuwe eisen aan schoolbesturen en aan de modernisering van het onderwijs, waar de school mee bezig is.

De achterblijvende directeur, mevrouw De Heide zal op termijn bestuurder worden en er zal een Raad van Toezicht ontstaan. Dat betekent dat er twee nieuwe (sector)directeuren zijn benoemd die dit schooljaar zijn gestart.

Er komen twee sectoren: vmbo/mavo en havo/vwo.
De nieuwe sectordirecteur vmbo/mavo is mevrouw M. Groenewout. Voor het havo/vwo is de heer P. Spoon benoemd.

Myrthel Groenewout verliet zeven jaar geleden het voortgezet onderwijs om in het speciaal onderwijs aan de slag te gaan. Nu vindt ze het moment gekomen om alle opgedane kennis en expertise weer in het VO, en wel op De Willem de Zwijger, te gaan delen en voor elke leerling passend onderwijs verder vorm en inhoud te geven.

Als ondernemend, enthousiast en innovatief mens heeft ze er heel veel zin in deel gaan nemen aan het proces van onderwijsvernieuwing dat op de Willem gestart is: “Er gebeuren hele mooie dingen op de Willem, dat heb ik de afgelopen weken al wel gezien.”

Peter Spoon, is vader van twee zoons met een ‘interessante’ schoolcarrière, waaruit in ieder geval duidelijk werd hoe belangrijk de rol van ouders en de goede contacten met school zijn. “Wat me aantrok in de school was de mooie ambitie én de eerste stappen op het gebied van gepersonaliseerd leren, duidelijk een school waar veel plannen zijn. Mijn eerste ervaringen zijn positief: betrokken docenten, prettige leerlingen en meerdere informatieavonden met ouders die, veelal ondanks de plensregen, graag contact houden met de schoolloopbaan van hun kind.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.