Drechtstreek pakt eerste winst tegen Brederodes uit Vianen

25 september 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek pakt eerste winst tegen Brederodes uit Vianen

PAPENDRECHT - Voor Drechtstreek zijn eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnen. Ten koste van Brederodes uit Vianen behaalde de ploeg van Miguel Munoz een mooie 4-1 overwinning. En daar was niets op af te dingen. De blauwwitte Papendrechters stonden al na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Randy Kroos die de van Mark Kunst ontvangen bal in de korte hoek achter doelman Bastian Spriel deponeerde. Na wat onhandig handelen in de Drechtstreek defensie was het de jonge Dennis Kruyk die zes minuten later namens Brederodes de gelijkmaker wist in te tikken.

Die 1-1 stand bleef staan totdat Randy Kroos zijn tweede treffer aan kon tekenen. Weer was Mark Kunst de aangever van de bal die door Kroos mooi over de keeper heen werd gelobd. Kort daarop ontstond enige verwarring in het veld toen scheidsrechter Sjaak de Wild naar zijn Brederodes assistent toe liep om hem van het veld te sturen. Na afloopbleek dat de scheidsrechter zich verbaal onheus bejegend had gevoeld door de assistent. Kort na dit curieuze moment was het Mark Kunst die zelf de 3-1 ruststand op het bord kon brengen.

In de tweede helft lieten de mannen van Brederodes weliswaar hun tanden zien maar Drechtstreek wist al hun aanvallen te pareren. Brederodes kwam er gewoon niet doorheen. Doelman Joris Moesman had erg weinig te doen omdat alle aanvallen al ruim voor zijn doelgebied werden afgeslagen. Toen Michael Slingerland halverwege de tweede helft na een fraaie aanval over rechts ook nog de 4-1 in kon schieten leek de wedstrijd wel gespeeld.

Toch had de ingevallen Rolin Notenboom nog een goede kans op zijn doelpunt van de middag maar zijn schot ging slechts centimeters langs de doelpaal. Ook de hardwerkende, eerstejaars senior Luuk Bouw die vooral in de eerste helft zijn basisplaats waar maakte was dicht bij een doelpunt. Bouw was overigens niet de enige debutant, ook Yannick Steenhuizen, die Mark Kunst tien minuten voor tijd verving speelde degelijk. Kort voor het eind van de wedstrijd verscheen Michael Slingerland nog een keer alleen voor keeper Bastian Spriel maar die wist een hogere eindstand te voorkomen.

Zo staan er na één competitieronde twee Papendrechtse ploegen boven aan de ranglijst in de 2e klasse F. Door een 2-5 overwinning van de v.v. Papendrecht bij SVW in Gorinchem staat die ploeg nu op de eerste en Drechtstreek op de tweede plaats van de ranglijst. Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Roda Boys in Aalst. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.